Afrikalıların Gönlünü Fetheden Sağlık Mensupları Ödüllendirildi

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Konya Şubesi, üyelerini Rixos Otel’de düzenlediği programda bir araya getirdi.

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Konya Şubesi, üyelerini Rixos Otel’de düzenlediği programda bir araya getirdi. Nahçıvan, Liberya, Uganda gibi ülkelerde gönüllü sağlık taramasına katılan sağlık çalışanlarının ödüllendirildiği programda sanatçı Gökmen’in verdiği konser beğeniyle izlendi. Komedyen Ömer Pekin de latifeli sunumuyla etkinliğe renk kattı ve esprileriyle sağlık çalışanlarını güldürdü.

    Sağlık personeli, Rixos Otel’de önce yemek yedi. Ardından konuşan SAMEDER Konya Şube Başkanı Dr. Fethi Demir, gönüllülerin yurt dışında yaptığı hizmetlerin önemine vurgu yaptı. Yaraları sarılan, muayene edilen ve ücretsiz ilaç verilen insanların Türklere karşı büyük bir sempati duymaya başladığını dile getiren Demir, sağlık hizmetiyle başlayan yakınlaşmanın yeni dostluklara kapı araladığını bildirdi.

Başkan Demir’in konuşmasının ardından Nahçıvan, Liberya, Uganda gibi ülkelerde gönüllü ameliyatlar gerçekleştiren, tarama yapan ve ilaç dağıtan doktor, ebe, hemşire ve eczacılara ödül verildi. Ödülleri, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin verdi. Dr. Tekin, gönüllü sağlık taramasına katıldığı için aynı zamanda ödül alanlar arasındaydı. Tekin’e plaketini Doç. Dr. Borazan verdi.

Programın sonunda sanatçı Gökmen, sağlık çalışanlarına bir konser verdi. Meslek hayatlarında birçok zorlukla karşılaşan sağlık mensupları, Gökmen’in türküleriyle stres attı.