Pişman mısınız? sorusuna cevap verdi

BDP'li Sabahat Tuncel, polis amirine tokat atmasıyla ilgili sorulara cevap verdi..

Pişman mısınız? sorusuna cevap verdi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)İstanbulMilletvekili Sebahat Tuncel, Silopi'deki Nevruz kutlamalarında polis müdürüne tokat atmasıyla ilgili 'Pişman mısınız?' sorusuna, "Bence devlet pişman olmalıdır." dedi. Sadece tokat atıldığı anın gösterildiğini belirten Tuncel, onun öncesinde kendisine yönelik gaz bombası atıldığını belirterek, basın mensuplarına yaralandığını iddia ettiği bacağını gösterdi.

Silopi'deki Nevruz kutlamaları sırasında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'e tokat atmasının yankıları sürüyor. Tokadın ardından gündemden düşmeyen Tuncel, bugün Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen "Başörtüsüne ve Anadile Özgürlük" konferansına katıldı. Tuncel, konuşması öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Yaşananlardan dolayı pişman mısınız?" şeklindeki soruya Tuncel, "Bence devlet pişman olmalıdır. Halkına bu kadar baskı uyguladığı için. Tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdığı için.Türkiyehalkı ve Kürt halkı arasında barış olacaksa devletin bu konuda yaklaşımını gözden geçirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Kişisel bir öfkenin yansımasıyla devletin halk üzerindeki öfkesi aynı şey değil. Devlet Kürt halkına öfkesini yoğun gösteriyor. Bu da çok büyük zarar veriyor." diye konuştu.

Türkiye'de meselenin özelliklemedyatarafından farklı tartışıldığını dile getiren Tuncel, "Tabiî ki ortaya çıkan durum hem kendi açımdan hem de partim açısından istediğimiz bir görüntü değil. Ancak orada yaşananları, halkımıza yönelik saldırıyı gaz bombaları, tazyikli su. Mesele oradaki bir polis memuru değil, mesele zihniyet meselesi. Bu zihniyetin Türkiye'de teşhir edilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine Tuncel, "Bizim vermeyeceğimiz hesap yoktur. Kürt halkına yönelik saldırılar karşısında gereken duyarlılık gösterseydi. Bu halkı yok saymak, hiçe saymak şiddet politikalarının nedenini de ortaya koyuyor. Türkiye politikalarındaki bu zihniyetinden dolayı bunlar yaşanıyor. Kişisel hiçbir şey yok. Bu konuda bizim vermeyeceğimiz hiçbir hesap yok." diye karşılık verdi.

BASIN MENSUPLARINA BACAĞINI GÖSTERDİ

Polise tokat atmadan öncesinin de verilmesi gerektiğini dile getiren Tuncel sözlerini şöyle tamamladı: "Yürümeyeceğimizi söylediğimiz halde halka yönelik tazyikli su ve gaz bombasıyla üstelik de belediye başkanıyla beni hedef alarak su sıkıldı. Tokadı değerlendiriyorsunuz ama bir milletvekiline atılan gaz bombasını değerlendirmiyorsunuz. Biz halkımızın yaşadığı karşısında bizim yaşadıklarımız problem değil. Bunu da kamuoyu tarafından gözükmesi gerekiyor."

Konferansta bir grup öğrenci, "Hepimiz densiziz" pankartı açtı.