Makü 5 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 21–26 Mart Orman Haftası nedeni ile Örtülü Kampüs alanında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 21–26 Mart Orman Haftası nedeni ile Örtülü Kampüs alanında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

    Rektör Prof. Dr. Gökay Yıldız, MAKÜ’nün sadece eğitim kalitesiyle değil ormanıyla, yeşiliyle ve doğaya verdiği değerle de çok söz edilen bir üniversite olacağına vurgu yaptı.

    Prof. Dr. Yıldız, “MAKÜ’ün toplam alanı 15 bin dönüm araziden oluşuyor. Biz 2 bin dönümlük kısımda yapılanma çalışması içerisindeyiz. Bu tip atıl alanları da ağaçlandırma çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Bu senede 5 bin ağaç dikeceğiz.” dedi.

    Ormansız bir hayatın düşünülemeyeceğini bildiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Ormanlar, bir insanın beşikten mezara kadar hayatının her safhasında her alanında muhtaç olduğu bir güzellikler ve nimetler manzumesidir. Bir ağaç diktiğiniz zaman bu ağacın yaprağından, gölgesinden, meyvesinden ve kerestesinden yaralanıyoruz. Ama şuan da ülkemizde bakıyoruz da, biz ormanları tarla açmak için hızla yok ettik. Bunun neticesinde de görüyoruz ki küresel ısınma dediğimiz iklim bozuklukları, kuraklık, çoraklık, su konusunda problem yaşıyoruz." dedi.

    Vatandaşlara da fırsat buldukça fidan dikmelerini tavsiye ettiklerini ifade eden Yıldız, "Geçen yıl orman işletmesinin Burdur’da diktiği ağaç sayısı 2 milyon 750 adet. Çevre Orman Bakanımız bizden bu rakamı 5 milyona tamamlamamızı istedi. Bizim de o yönde çalışmalarımız devam ediyor. 5 milyona tamamlayacağız.” diye konuştu.

    Ağaç dikimine Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, MAKÜ Rektörü Prof Gökay Yıldız daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.