Chp‘Li Vekillerden Tepki: Gök Amacını Aştı, Gülen Bu Ülkenin Gerçeğidir

TBMM Genel Kurulu‘nda Fethullah Gülen ile ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’e, bir tepki de partili milletvekili arkadaşlarından geldi.

TBMM Genel Kurulu‘nda Fethullah Gülen ile ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’e, bir tepki de partili milletvekili arkadaşlarından geldi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin; Gök’ün ifadelerini ‘amacını aşan sözler‘ olarak nitelendirdi. Konya Milletvekili Atilla Kart da Gülen ve sevenlerinin Türkiye’nin bin yıllık sosyolojik gerçeğinin parçası olduğunu ifade etti.

    Gülen‘in teşvikleri ile yurtdışında açılan Türk okullarını ziyaret ettiğini belirten CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise “Dünyanın çeşitli yerlerinde Türk okullarının olması bizim için iftihardır. İsa Gök ‘neden böyle konuştu?’ anlamış değilim. Dini istismar etmeyen, çağdaş düşünen herkese saygı duymak zorundayız.” dedi.

    Meclis Genel Kurulu‘nda dün gece Anayasa Mahkemesi‘nin yeniden yapılandırılmasını öngören tasarının görüşmelerinde, ‘Ergenekon soruşturması‘ kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık‘ın yayımlanmayan ‘İmamın Ordusu‘ kitabı ile ilgili konuşan CHP’li Gök, kitabın emniyetteki Fethullahçı yapılanmayı deşifre ettiğini savunarak, “Neden, çünkü emniyetteki Fethullahçı yapının deşifresi yapılıyor. Belki bundan sonra yargıdaki Fethullahçı çetenin deşifresi olacaktı” iddiasında bulundu. Bu ifadeler milletvekilleri tarafından büyük tepki görürken Gök‘e cevabı AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ verdi. Kürsüye gelen Bozdağ, ‘‘Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli ve bilge bir insandır. Bu ülkede milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey devletin denetimi ve gözetimi altında, açık. Hakkında herhangi bir dava olmayan böyle bir insana siz çete derseniz büyük haksızlık yaparsınız.‘‘ dedi.

    CHP’Lİ VEKİLLERİN TEPKİSİ

    Gök’e partisinden milletvekilleri de tepki gösterdi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Cemaat ve tarikatlar Türkiye’nin bir gerçeğidir. Ben bu yapıya saygı duyarım. Bu aslında bizim bin yıllık tarihimizde sosyolojik bir gerçektir. Anayasanın fikir ve düşünce özgürlüğü içinde inanç, özgürlüğünü de kabul etmek lazım. Bu yönü ile Fethullah Gülen bir fenomendir benim nazarımda. Kimseye bu anlamda bir husumetim, intikam ve öfke anlayışım yoktur.” diye konuştu.

    CHP’li Ahmet Ersin ise Gök’ün Fethullah Gülen için özellikle sarfettiği “çete” ifadesinin maksadını aştığını söyledi. Ersin, “Bence bu sözlerle amacı aşmış. Ben de Fethullah Gülen Hocaefendi’yi eleştiriyorum ama bunları bir çete olarak değerlendirme maksadını aşan bir değerlendirme olur. Sayın Gök, farklı anlamlara çekilecek bir söz söylemiş. Fethullah Gülen’i yasadışı işlerle göstermek doğru değil.” şeklinde konuştu.

    MECLİS KÜRSÜSÜNE YAKIŞMADI

    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise şunları söyledi: “Tabi ki bazen insanlar konuşurken ağzından kaçırdıkları oluyor. Ben öyle düşünüyorum. Ben maksadını aşan bir cümle kullanacağını düşünmüyorum. Ben Fethullah Gülen Hoca’nın yurtdışında bu okulları görünce hakikaten gurur duydum. Orada kimse Fethullah Gülen’in okulu bile demiyor, Türk okulu diyorlar. Gittiğimizde bir baktık Rus çocukları Türkçe öğrenmiş, Türkiye’nin kültür ve tarihi öğretiliyor. Orada Atatürk’ün resimleri var. Ben gurur duydum şahsen. Dünyanın çeşitli yerlerinde Türk okullarının olması bizim için iftihardır. İsa Gök neden böyle konuştu? Kendisi ile görüşeceğim. Dini istismar etmeyen çağdaş düşünen herkese saygı duymak zorundayız. Yani vurun abalıya olmaması lazım. Fethullah Hoca Türkiye’ye zarar mı verdi? Ne yaptı yani? Türkçe olimpiyatlarını çok zevkle izliyorum. Hakikaten gurur duyuyorum. Bir Afrikalının Türkiye’yi tanıması çok güzel. Fethullah Gülen bunu siyasete karıştırmıyor. Hele ‘çete‘ ifadesi maksadını aşan bir kelime, şık değil. İnsanlar konuşurken o atmosferde kelimeleri kaçırıyorlar. Doğru bir üslup olmadı. Bir kere TBMM’de farklı üslup olması lazım. En azından bu çatı altında bu tür laflar edilmemeli. Toplumda kamplaşma oluyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Fethullah Gülen mütevazi, inançlarına saygılı bir insan. Sevenleri çoktur. Buna da saygı göstereceksin.”