Busiad Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen "2010 Yılı BUSİAD Doğan Ersöz Ödülleri" sahiplerini buldu.

Busiad Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen "2010 Yılı BUSİAD Doğan Ersöz Ödülleri" sahiplerini buldu.

    Almira Oteli’nde düzenlenen törene; Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamları katıldı. Törende, yılın başarılı işadamı ödülünü Şahap Aktaş‘a veren Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti.

    Türkiye‘nin bütün olumsuzluklara rağmen başarılı işler yaptığını belirten Bakan Çelik, "Türkiye‘nin bu başarısının altında ne yatıyor diye baktığımızda, Türkiye‘de iyi bir yönetimin olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte istikrarı seven işadamlarımızın da katkısı çok büyük. Biz iktidar olarak girişimcilerin önünü açmaka için attığımız adımlar ortada. Küresel krizin Türkiye‘yi etkilememesinin nedeni bu salonu dolduranlardır. Sizlere teşekkür ediyorum. Şahap Bey, Bursa‘nın özelde markaların tanıtımına katkı sağlıyor. Genelde de Şahap Bey krizin Türkiye‘yi teğet geçmesini sağlamıştır. Şahap Bey‘i tebrik ediyorum." diye konuştu.

    ÖZER: ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASAYI BEKLİYORUZ

    BUSİAD Başkanı Mehmet Akif Özer ise, anayasa değişikliğinin gerektiğine işaret etti. Özer, "Türkiye, toplumsal uzlaşmayla hazırlanan hukukun evrensel ilkelerini esas alan bireyi devletin önünde tutan gelişmelere açık özgürlükçü bir anayasaya beklentisi içerisindedir." dedi.

    Törende, ayrıca, BUSİAD Özel Başarı Ödülü‘ne layık görülen Ahmet Eker‘e şiltini Vali Şahabettin Harput takdim etti. AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, BUSİAD Meslek Ödülü‘ne layık görülen Raşit Karaaslan‘a ödülünü verdi.

    BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü Nuri Nihat Aslanoba da ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin elinden aldı.

    BUSİAD Çevre Ödülü‘ne layık görülen Bosch A.Ş‘ye ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek verdi.