Ağcagüney‘de Oluşan Çöküntüler Korkuttu

Samsun‘un Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney beldesinde meydana gelen ani yer çöküntüleri vatandaşları korkuttu.

Çarşamba‘ya bağlı Ağcagüney beldesinde Mevlana Mahallesi‘nden başlayarak belediye binası yanına kadar olan bölgede yaklaşık olarak 1 ay önce aniden çöküntüler oluştu. Belediye binası ile ormanlık arasındaki alanda meydana gelen yer yer çöküntüler belde halkını tedirgin ediyor. Çöküntüler nedeniyle bir ev kullanılamaz hale gelirken, bazı evlerin bahçelerinde ve yollarda da çöküntüler dikkat çekiyor.

Ağcagüney Belde Belediye Başkanı Kemal Öztürk, "Beldemizde bir ay kadar önce aniden başlayan çöküntüler nedeniyle bir ev kullanılamaz hale geldi. Bazı ev belde sakinlerimizin ise bahçeleri tarlaları ve beldemizin gidiş-geliş yolu olan ana yol üzerinde de büyük bir çöküntü meydana geldi. Doğal Afet Müdürlüğü ve Karayolları‘na yaptığımız müracaat neticesinde beldemizde araştırmalar başlatıldı. Şimdilik hiç bir şey diyemiyoruz. Belde altında dere yatağı da olabilir. Ya da Gökçeçakmak Barajı‘nı doldurulan

sular nedeni ile beldemizin altında su yolları değişmesinden de bu çöküntülerin oluşabileceği belirtiliyor. Biz şimdilik araştırmanın sonucunu bekliyoruz. Ancak beldemizde bir endişe ve korku hakim. Şimdilik araştırmaların neticesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Bu arada belde sakinleri ise bazı evlerin kullanılamaz hale gelmesi ve ana yolun, bahçelerin çökmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA