Vali Cerrah: Bugüne Kadar 32 Ana Sınıfı Yaptık

Vali Celalettin Cerrah tarafından başlatılan eğitim kampanyası kapsamında, hayırsever iş adamı İsmail Şen tarafından Düziçi ilçesine yaptırılacak olan ana sınıfının protokolü imzalandı.

Vali Celalettin Cerrah tarafından başlatılan eğitim kampanyası kapsamında, hayırsever iş adamı İsmail Şen tarafından Düziçi ilçesine yaptırılacak olan ana sınıfının protokolü imzalandı.

“Babası Yapsın Çocuğu Okusun Ülkesi Mutlu Olsun” ve “Dedesi Yapsın Torunu Okusun, Ülkesi Mutlu Olsun” protokol imzası öncesinde, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, yapılacak ana sınıfı hakkında Vali Cerrah’a bilgi verdi. Kaymakam Şengök, Düziçi merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak olan ana sınıfının temmuz ayında yapımına başlanacağını söyledi.

Valilik makamında imzalanan protokol sırasında konuşan Vali Cerrah, zorunlu eğitimin 9 yıla çıkarılması sebebiyle bir “Babası Yapsın Çocuğu Okusun, Ülkesi Mutlu Olsun” ve “Dedesi Yapsın Torunu Okusun, Ülkesi Mutlu Olsun” sloganları ile eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi. Şimdiye kadar 32 ana sınıfı yaptıklarını ifade eden Cerrah, şu anda 33. ana sınıfının protokolünü imzaladıklarını ifade etti. Cerrah, "Hayırsever iş adamlarımız bizden desteklerini esirgemediler. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Cerrah, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, “İki derslikten oluşan bu ana sınıflarında sabah 50, öğleden sonra 50 olmak üzere 100 öğrencimize okul öncesi eğitim veriliyor. Yapılacak yeni ana sınıfları ile tüm çocuklarımız okul öncesi eğitimi alacaklar.” diye konuştu.



İş adamı İsmail Şen ise eğitime destek olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ana sınıfını anne ve babası Rahime Hatun-Rüstem Şen adına yaptırdığını söyledi. Kendilerine eğitime katkıda bulunma fırsatını veren Vali Cerrah’a teşekkür eden İsmail Şen, bütün iş adamlarını eğitime destek olmaya davet etti.