Sungurlu‘da Orman Haftası Kutlandı

Orman Haftası Çorum‘un Sungurlu ilçesinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Sungurlu Mehmetçik İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programa İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanvekili Veysel Dorukoğlu, Emniyet Müdürü İsmail Maden, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, öğretmenler ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlçe Orman İşletme Şefi Ercan Sola, bir santimetre toprağın yüz yılda oluştuğuna dikkat çekerek, "Orman her gün yok olmakta olan toprakları tutuyor. Bizim görevimiz ormanı korumak ve yaşatmak. Bunun için ormanlık bölgelere izmarit atmamalıyız, orman alanında ateş yakmamalıyız, şişe kırıkları bırakmamalıyız. Yangın veya duman gördüğümüzde hemen ihbar etmeliyiz. Yurdumuzu korumak ve yaşatmak için ağaç dikmemiz ve orman alanlarını korumamız gerekir. Önemli olan ağaç dikmek değil, dikilen ağacı ve mevcut

ormanlarımızı korumaktır." dedi.

Ormanların önemini anlatan şiirlerin okunmasıyla devam eden programda hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA