Mhp Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, daha önce Libya ile ilgi yaptığı açıklamaları ile yapılan uygulama arasında çelişki olduğunu öne sürdü.

MHP İzmir Milletvekili Emekli Tümgeneral Kamil Erdal Sipahi ve 8 milletvekili ile birlikte Balıkesir‘in Edremit ilçesine gelen Çobanoğlu, Balıkesir milletvekili aday adaylarına destek verdi. Çobanoğlu, beraberindeki partili heyet ile birlikte ilk olarak MHP Edremit İlçe Teşkilatı binasına gitti. İl Başkanı Mehmet Duran, İlçe Başkanı Ahmet Soylu ve Edremit Ülkü Ocakları yönetimi tarafından karşılanan Çobanoğlu önderliğindeki heyet, daha sonra Edremit ilçesinde hizmet gösteren esnaf odalarını ziyaret etti.

Bu esnada, aylık rutin toplantılarını Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası‘nda gerçekleştiren ilçenin tüm oda başkanları, MHP‘li heyeti ağırladı.

MHP‘nin iktidar olması durumunda esnafa yönelik yapacağı yeni düzenleme taslaklarını oda başkanlarına anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını da yanıtladı. Türkiye‘nin Libya‘ya gemi göndermesi konusundaki soruyu değerlendiren Çobanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın daha önce Libya ile ilgi yaptığı açıklamaları ile yapılan uygulama arasında çelişki olduğunu öne sürdü ve "NATO üyesi olursunuz veya olmazsınız. Ama Başbakan olarak

önce farklı bir tavır sergileyip, arkasından da böyle bir tasarrufta bulunmayı Türkiye açısından çelişki olarak yorumluyorum" dedi.

Genel başkan Yardımcısı Çobanoğlu, konuyla ilgili İzmir Milletvekili Emekli Tümgeneral Kamil Erdal Sipahi‘den de görüşlerini belirtmesini istedi. Kısa bir açıklama yapan Sipahi, "NATO üyesi ülke olmamız nedeniyle tabii ki bazı hükümlülüklerimiz var. Fakat büyük Atatürk, 1911 - 1912 yıllarında Trablusgarp‘ta ve Gerne‘de işgalci güçlere karşı Libyalılarla birlikte orasını korumak gibi bir görev yerine getirmiştir" diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretin Balıkesir ile sınırlı olmadığını ve il il gezdiklerini söyleyen Metin Çobanoğlu, Balıkesir‘de 2 gün kalacaklarını ifade etti ve seçimlerle ilgili kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

"BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA İKTİDAR VA ANA MUHALEFET TOPU TACA ATIYOR"

Bedelli askerlik tartışmaları ile ilgili de partinin görüşlerini aktaran Çobanoğlu, "Bedelli askerlik konusunda herkes topu taca atıyor. Seçime bu kadar süre kalmasına karşın bu konunun gündeme taşınması, seçmene bir görüntü vermek açısındandır. Eğer Genelkurmayımızın böyle bir konuda tavsiyesi, talebi varsa diyecek bir şeyimiz yok. Bence askerlik konusu siyasi bir malzeme yapılmamalı diye düşünüyorum" dedi.

Türkiye‘de Nükleer Enerji Santrali kurulması konusunda da görüş bildiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Tabii ki bu ülke nükleer enerjiye mutlaka sahip olmalı. Yıllardan beri bu ülkede bu konu tartışma konusu. Enerjiye ihtiyacımız var ve Türkiye enerjiyi çok pahalı bir şekilde elde ediyor. Tabii ki nükleer enerjiye sahip olurken de güvenliği ön planda tutmamız lazım. Ama mevcut Rusya ile yapılan ihaleye bakıyorsunuz ve nükleer enerji konusunda Türkiye olarak hiçbir söz sahibi değiliz.

Rusya getirecek ve Türkiye‘de bu istasyonu kuracak ve buradan elde edilen elektriği bize satacak. İşletmesi de kendisinin olacak. Biz devlet olarak nükleer enerjiye girmiş olmayacağız ve bunun sakıncalarını da görüyoruz" diye değerlendirmede bulundu.

"MHP İKTİDARI, KÜÇÜK ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEK"

Konuşmalarına Edremit‘teki oda başkanları ile devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, küçük esnafın sorunlarını dinledi ve küçük esnafın MHP iktidarı sayesinde mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Kalabalık bir grup olarak geldikleri oda başkanları ziyaretinden ayrılarak yaya olarak ilçe merkezinde dolaşan Metin Çobanoğlu önderliğindeki MHP‘li heyet, çarşı esnafını da ziyaret etti. Daha sonra Edremit Ticaret Odası‘na (ETO) giden partili heyet, burada ETO Başkanı Mehmet Ertaş ve oda yetkilileri tarafından karşılandı. Odanın toplantı salonunda yapılan ziyaret, bir değerlendirme toplantısına dönüştü ve Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, MHP‘nin iktidar olması durumunda sanayici, ithalatçı, ihracatçı

ve üreticilere yönelik çok olumlu yenilikler getirileceğini söyledi.

Çobanoğlu‘nun konuşmaları katılımcılardan alkış alırken, ETO Başkanı Mehmet Ertaş, partinin Edremit Körfezi‘nden de bir milletvekili çıkartmasını istedi. Bunun üzerine söz alan MHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Soylu da isteği irdeleyen bir konuşma yaptı. İstekleri değerlendiren Metin Çobanoğlu, partinin genel merkezine konuyu ileteceğini söyledi.

Mehmet Ertaş, Metin Çobanoğlu‘na günün anlam ve önemine binaen bir teşekkür şildi takdim etti. Partili heyet, daha sonra Edremit Körfezi‘ndeki diğer ilçe ve beldeleri ziyaret etmek üzere Edremit‘ten ayrıldı.

Kaynak: İHA