Iğdır‘da Yaşılar Unutulmadı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 18- 24 Mart tarihleri arası kutlanan "Yaşlılara Haftası" nedeniyle yemekte bir araya geldiği yaşlıların sorunlarını dinledi.

Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası‘nda yaşlılar onuruna verilen yemeğe Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcı Cağatay Türker Halim, Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekçi, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Defterdar Mehmet Durusoy, kurum müdürleri ve eşleri katıldı. Yaşlıları kapıda tek tek karşılayan Vali Amir Çiçek, Türkiye‘de her yıl 18-24 Mart tarihlerinin "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı. Yaşlıların herkes tarafından saygı ve itibar gösterilmesi gereken kişiler olduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Geçmiş yılların birikimi ve tecrübesiyle bizlere yol gösteren, sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren yaşlılarımıza, saygı ve sevgimizi göstermek ve onların gönlünü hoş tutmak toplumumuzun geleneğidir. Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımızdır. Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Bu duygularla bütün değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyorum" dedi.

Yaşlılar için hazırlana yemekli program, yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti. Programa katılan 16 yaşlının hediyeleri Vali Çiçek ve katılımcılar tarafında verildi.

Sağlık problemleri nedeniyle programa katılamayanların hediyelerinin ise Vali Çiçek‘in eşi Hülya Çiçek ve kurum müdürleri eşleri tarafında evlerinde ziyaret edilerek teslim edildi.

Kaynak: İHA