Elbistan’A Engelli Parkı Yapılacak

Elbistan Belediyesi tarafından engelli çocuklara yönelik hazırlanan “Bende parkta oynamak istiyorum” adlı proje Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi.

Ceyhan nehrinin doğduğu yer olan Pınarbaşı Mesire alanına engelli parkı yapımı için kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Projenin kabulü ile ilgili olarak Elbistan Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda toplantı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgiler veren ve Türkiye genelinde örnek teşkil edeceğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, “Yapılacak olan parkta her şey engellilere özel hazırlanacak. Engelsiz çocuklar da bu parkta gönüllerince eğlenebilecekler. Park aynı zamanda başka amaçlara da hizmet verecek. Eğitim amaçlı değerlendirmelerde kullanılabilecek. Projemize DOĞAKA tarafından 80 Bin TL ayrıldı. Altyapı çalışmalarını belediye imkanlarıyla yapacağız” dedi.

Belediye başkan Vekili Fidan Aksu, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Tarım Müdürü Recep Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Proje Koordinatörü Özgür Cerit, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve rehabilitasyon merkezi sorumlularının katıldığı toplantının sonunda proje koordinatörü Özgür Cerit ile Suat Utku’ya Emniyet Müdürü Mehmet Adalı tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA