Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Atalay:

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, sendikalardan bir tanesinin özel sektöre gidip örgütlenmeye kalktığı zaman işyerinde kapı önüne konulduğunu söyledi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Afyonkarahisar‘da sendika üyeleri ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Atalay, gündemlerinde kamu sözleşmeleri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "2011 yılı ocak ayında 110 bin, mart ayında 127 bin civarında toplam 237 bin civarında kamu işçisi var. Bunlarla ilgili sözleşme görüşmelerinden kanuni süreçlerimizi tamamladık. Bundan 20 gün önce kamu koordinasyonunu kurduk. Pazartesi günü de

sözleşmeden sorumlu Hayati Yazıcı ile Türk-İş‘te bir toplantı yaptık. Arzumuz seçimden önce kamu sözleşmelerini bitirmek. Bununla ilgili kamu koordinasyon kurulunu, Türk-İş‘te bir kez daha toplayıp bu süreci hızlandırmak istiyoruz. Şu an 240 bine yakın işçimizi onların aileleri ile beraber Türkiye‘deki 1 milyonun üzerindeki insanımızı ilgilendiren Türkiye‘nin en önemli konularından bir tanesi kamu sözleşmesi."

Arzularının masa başında sürtüşmeden bir greve çıkmadan işleri bitirmek olduğunu ileten Atalay, Hükümet‘in bu doğrultuda yaklaşım göstermesi halinde masa başında işi bitirmeyi hedeflediklerini anlattı. Ama bu yaklaşımı görmezse sendikalar, ‘Torba Yasa‘da olduğu gibi kanundan dolayı üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını anlatan Atalay, "Biz işçilerin arzusu doğrultusunda, Türk-İş bu sözleşmeleri bitirmeyi arzu ediyor" dedi.

Türkiye‘de taşeronlaşma ile ilgili sıkıntıların olduğunu dile getiren Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Örgütlenme ile ilgili sıkıntılarımız var. Burada sendikamızın bir tanesi özel sektöre girip örgütlenmeye kalktığı zaman bu sağ ya da sol partiden olsun hiç fark etmiyor, işyerinde kabı dibine konuluyorlar. Bu 2011 yılında ülkeye yakışmıyor. Avrupa Birliği‘ne (AB) girme safhasında olduğumuz bir noktada bu ülkeye yakışmıyor. Bir an önce bu engellerle ilgili yeni bir düzenleme yaptırmamız lazım."

Taşeronlaşma ile ilgili sorunu çözmek durumunda olduklarını belirten Atalay, taşeronlaşmanın bu ülkenin ayıbı olduğunu belirtti. Çünkü, asgari ücretin altında ücretle çalışan bu ülkede insanlarımız olduğunu belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu taşeronlaşma ile ilgili yeni bir düzenleme olsun istiyoruz. Bunun bir bölümü seçimden önce olması lazım. Biz bu meselenin bir an önce çözülmesini istiyoruz."

BİR MİLLETVEKİLİNİN POLİSE TOKAT ATMASINI HİÇ KABULLENEMİYORUZ

Bir milletvekilinin polise tokat atmasını hiç kabullenemediklerini bildiren Atalay, şöyle konuştu: "Hiç içimize sinmiyor. İçimize sinecek bir durum da yok. Yani milletvekilinin yaptığı hareket Türk halkını, bizleri, çalışanları rencide etmiştir. Yani orada fidan gibi devletin polisine tokat atmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bunun özgürlükle alakası yok. Milletvekillerinin güvenliği var ya, onun ardına sığınıp da böyle bir hareketin içinde bulunmamak lazım. Dokunulmazlık şiddete başvurmak olarak

algılanmamalı. Maalesef öyle algılandı. Eğer bu dokunulmazlık olmasaydı o hanımefendi oradaki bir komisere böyle bir harekette bulunmazdı."

Kaynak: İHA