Biçerdöver Kursunda 20 Kişi Belge Aldı

Toplam 6 Biçerdöverin bulunduğu Kütahya’nın Simav ilçesinde İlçe Tarım ve Halk Eğitimi Müdürlüğü ile Ziraat Odası tarafından biçerdöver operatörü yetiştirme kursu düzenlendi.

Simav İlçe merkezi ve köylerden toplam 20 kursiyerin katıldığı ve 13 gün süreyle toplam 78 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği kurs kapsamında, kursiyerlere biçerdöver kullanımı, dana kaybı ve ayarları ile motor tekniği konularının yanı sıra diğer tarımsal konuları içeren bilgiler de verildi.

Simav ilçe ve Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü’nün teknik elamanları tarafından slayt gösterileriyle desteklenen teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından yazılı ve uygulamalı olarak yapılan sınavda başarılı olan 20 kursiyer, Biçerdöver Operatör Sürücü Belgesi almaya hak kazandı.

Biçerdöver operatörlerine belgeleri ilçeye bağlı Demirciköy beldesi harman yerinde düzenlenen törenle teslim edildi. Törene Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Demirciköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve kursiyerlerle yakınları katıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal’dan belgesini alan kursiyerler harman yerinde biçerdöverleriyle kısa bir gösteri yaptı, kursta öğrendiklerini sergiledi. Kaymakam Yüksel Ünal, belgelerin kursiyerlere hayırlı olması temennisinde bulundu. Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, geçmiş yıllarda müsamaha gösterdikleri ehliyetsiz ve belgesiz biçerdöver kullanımının artık sona erdiğini, hasat döneminde yapacakları kontrollerde belgesi olmayan biçerdöver operatörlerine hasat izni vermeyeceklerini söyledi.

Biçerdöver Operatörlüğü belgesine kavuşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren kursiyerlerden Yakup Kılıç, bundan sonra hem yollarda hem de hasat döneminde tarlalarda daha rahat hareket edeceklerini ve kursta öğretmenlerinden edindikleri bilgiler çerçevesinde vatandaşın dana kaybının önüne geçmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA