Yozgat Valisi Necati Şentürk:

Yozgat Valisi Necati Şentürk, eğitim sorununun çözüldüğünde, tüm sorunların çözüleceğini söyledi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği‘nin "Güvenlik Hizketlerinde toplumsal Duyarlılığın Artırılması Projesi" kapsamında, çocukların ve gençlerin huzurlu bir çevrede eğitim görmelerini sağlamak amacıyla okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir toplantı düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya, Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Bahçeci, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, eğitim sorunun birinci sorun olduğunu, eğitim sorunu çözüldüğü zaman tüm sorunların çözüleceğini belirterek, "Eğitim sorunu çözüldüğünde, terör sorununu dahi çözeriz. Terör hizmet edenlere baktığınızda, kandırılmış, iyi eğitim görmemiş ve beyinleri yıkanmasına uygun olan insanlardan seçildiğini görüyorsunuz. İktisadi, sosyal, kültürel kalkınmanın, askeri sahadaki üstünlükleri ve toplumun daha hangi kesimlerini ele alırsanız eğitim sorunu görürsünüz. Eğitim olmadığı zaman bilim ve teknolojiyi geliştiremezsiniz, kalkınmayı sağlayamazsınız" dedi.

Valilik olarak her zaman eğitime birinci derecede öncelik verdiklerine dile getiren Şentürk, "Sürekli olarak eğitim konusunda ne yapabiliriz diye araştırmalar içerisindeyiz. Eğitim şurası yaptık, çocuklarımızın anaokulundan başlayıp, üniversiteden mezun oluncaya kadar, geleceğe hazırlamak, her bakımdan gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Her ay okul müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürleri ve kaymakamlarla görüşüp kendilerine görevler veriyorum. Ümit ediyorum ki bu sene çok olumlu sonuçlar alacağız. Bizim hedefimiz, sadece lise ve ilköğretim son sınıflarındaki öğrencilerimiz değil, tüm çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. ÖSS ve SBS bir ölçüdür ve bu sınavlarda her yıl bir başarı sağlamak önemlidir" diye konuştu.

Başarıda öğrenci veli ilişkisi çok önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, "Suça karışan çocuklara incelediğinizde, aile parçalanmış veya anne baba çocuğuna kötü davrandığını yada anne veya babadan birinin olmadığını görüyorsunuz. Bu sebeple öğrenci veli ilişkilerine önem verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Erdal Özbek, yaptığı sunumla, genç ve çocukların güvenli ortamda eğitim yapmalarını sağlamak için neler yapılması gerektiğini slayt gösterileriyle anlattı.

Kaynak: İHA