Türkiye‘de Bir İlk

Subor Boru Sanayi, Türkiye‘de ilk kez ürettiği 4 metre çaplı CTP borularla "Kralkızı Dicle Sulaması İkinci Kısım Ana Kanal İnşaatı" projesini hayata geçiriyor.

Diyarbakır il sınırları içerisinde bulunan Kralkızı Dicle Sulaması, temel hedefi Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının gelir düzeyini ve hayat standardını yükseltmek olan GAP kapsamında yer alıyor.

Sulama ve enerji projelerindeki büyük çaplardaki boru gereksinimini ön görerek yeni yatırım kararı alan Subor, 2009 yılının küresel ekonomik kriz ortamında Sakarya‘daki tesislerinde devreye aldığı yeni üretim hattı ile Türkiye‘de bir ilki gerçekleştirdi ve 4 metre çaplı CTP (Cam elyaf Takviyeli Polyester) boru ve özel parçalarının imalatına başladı.

DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü‘nün söz konusu proje kapsamındaki sifon hatlarının inşası için yüksek korozyon dayanımı, süratli ve kolay döşenebilirliği, ekonomikliği ve imalatının kısa sürede gerçekleştirebilmesi nedeni ile Subor CTP boruları tercih edildi.

Üretimden yüklemeye, nakliyeden montaja ve hendek geri dolgu işçiliğine kadar tamamen özel ekipman ve uygulamalarının kullanıldığı projenin hayata geçirilmesi ile bölgenin sulama sorunu çözüme kavuşacak ve sulu tarım uygulaması ile bölge halkının istihdamına katkı sağlanacak.

SUBOR BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Subor Boru San. ve Tic. A.Ş., CTP boru üretimi gerçekleştirerek, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satış yapmak amacıyla 1996 yılında kuruldu. "Yapı Merkezi" ve "Amiantit Grup" ortaklığında olan Subor, bugün 4 metre çapa kadar üretim yaparak, dünyanın önde gelen CTP boru üreticisi konumundadır. İlk üretim tesisini, 1 üretim hattı ile Adapazarı‘nda Nisan 1997‘de faaliyete geçiren Subor, CTP boru üretimi ve ticareti alanında, Türkiye‘de kurulmuş ilk teknolojik tesis olma özelliğine sahip. 2010 yılında

Adapazarı tesisinde 3, Şanlıurfa tesisinde 1 üretim hattı ile yılda 1200 kilometre büyük çaplı CTP boru üretim kapasitesine sahip olan Subor, sahip olduğu üretim tesisleri ile birlikte Türkiye‘nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu‘ndan biri konumunda.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İşyerlerindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi‘ne sahip, Türkiye‘nin ve bölgenin lider firması olan Subor, kuruluşundan günümüze kadar 4 bin kilometrenin üzerinde CTP boru üretimi gerçekleştirdi.

Subor, Kuzey Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler‘de 3 kıtada 30 ülkeye yıllardır başarıyla ihracat yapmaktadır. Flowtite Lisansı ile üretim yapan Subor, Adapazarı ve Şanlıurfa‘daki 2 fabrikası ve mevcut 4 üretim hattı ile Türkiye ve Avrupa‘da toplam kapasitede CTP boru üretiminde rakipsizdir.

Kaynak: İHA