Tarım Personeline “Bitki Koruma” Eğitimi

“Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” gereği, bitkisel üretim yapan ve bitki koruma ürünü uygulayan çiftçilere eğitim vermek amacıyla gerçekleştirilen eğitim toplantısına katılan Erzurum il Tarım Müdürlüğü teknik elamanlarına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

3 gün süren eğitimde; 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik, Zirai ilaçlar, İlaçlama, ilaçlama alet ve makinelerinin çalışmaları, Kalibrasyon ayarı konularda katılımcılara bilgiler verildi.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Yıldırım, Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yıldıray Yıldırım, Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Okan Demir, Merkez Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar ve Tarım personelleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, yeni mevzuat ile zirai mücadele ilaçlarının uygulayanların kurstan geçirilerek belge alma zorunluluğunun getirildiğini belirterek, “Kurstan geçirilen teknik elamanların ilçelerinde etkin çalışmalar yaparak ilgili yönetmeliğin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklar” diye konuştu.

Daha sonra Kursa katılan 51 katılımcıya ilgili konuda ‘Eğitim verme yetki belgesi’ verildi.

Kaynak: İHA