Sgk’Ya Olan Borçlar İçin Başvurular Başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından, Torba Yasası Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda SGK İl Müdürü Mehmet Kır, "Yeniden yapılandırma başvuruları alınmaya başlandı, başvuruda bulunan borçlulara ödeme planları veriliyor" dedi.

Kamuoyunda Torba Yasası olarak bilinen,‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ hakkında, MUSİAD üyelerin katılımıyla Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayseri İl Müdürü Mehmet Kır da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü yaptı. Ruhlukürkçü, yeni çıkarılan bu yasanın toplumun her kesimini ilgilendiren konular içerdiğini belirterek, “Geniş bir yelpazeye sahip bu yasanın daha iyi anlaşılması, işletmeler olarak işlerimizi kolaylaştıracak ve yeni yasanın bizlere neler getirdiklerini öğrenmek amacıyla toplantıyı düzenledik. Ayrıca SGK İl Müdürü Mehmet Kır’a da katılımlarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Torba Yasa olarak bilinen yasa adının, 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun olduğunu ifade eden Mehmet Kır, SGK‘ya birikmiş alacaklara ödeme kolaylığı getirildiğini kaydetti. Kır, ‘Torba Yasa‘ kapsamında prim borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini belirterek, "Yeniden yapılandırma başvuruları alınmaya başlandı, başvuruda bulunan borçlulara ödeme planları veriliyor" dedi.

Kanun hakkında detaylı ve teknik bilgi veren Kır, SGK’ya borcu bulunan mükelleflerin, yeniden yapılandırmadan faydalanmaları için 2 Mayıs 2011 Pazartesi gününe kadar SGK Merkezlerine başvurmaları gerektiğini kaydetti. Ödenecek tutarların ilk taksitinin en geç 30 Haziran 2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini söyleyen Kır, takip eden ödemelerin de 2‘şer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantı, katılımcıların soru cevap şeklinde programa iştirak etmeleri ile son buldu.

Kaynak: İHA