Polise Tokat Atan Bdp‘li Tuncel‘e Tepkiler

BDP‘li Sebahat Tuncel‘in Silopi‘de polise attığı tokada tepkiler büyüyerek devam ediyor. MHP Balıkesir milletvekili aday adayı Emine Aygül, İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel‘in PKK yandaşı olduğunu ve görevinin başındaki emniyet amirine attığı tokatla bir kere daha haddini aştığını söyledi.

MHP genel başkan yardımcılarının parti binasında düzenlediği basın toplantısında söz alan MHP Balıkesir milletvekili aday adayı Emine Aygül, BDP‘li Tuncel‘e, "Haddini bil" diyerek yapılan hareketin doğrudan Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘ne yönelik olduğunu söyledi. Baygül, şöyle konuştu:

"PKK yandaşı İstanbul BDP milletvekili Sebahat Tuncel, davranışıyla ve sözleriyle haddini bir kere daha aşmıştır. Bizim çok değerli polisimize kaldırdığı eli, bir anne olarak yüreğimde hissediyorum. Haddini aşan sözlerine de şu cevabı veriyorum: Türk askerimiz, Türk polisimiz Başbakan‘ın değil Türk milletinin, Türk devletinin askeri ve milletidir. Ona kalkan eli, ona sarf edilen sözlerin gereğini bir Türk kadını olarak, bir anne olarak, Milliyetçi Hareket Partisi‘nin bir neferi olarak yapmasını biliriz."

PKK yandaşı olmakla suçladığı BDP‘li Tuncel‘e tepkisini ifade ederken duygulanarak sözleri boğazında düğümlenen Emine Baygül, teşekkür edip konuşmasını bitirdi.

MHP‘DEN BALIKESİR ÇIKARMASI

Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin seçimlerde Balıkesir‘e özel önem verdiği bildirildi. Bahçeli‘nin talimatıyla iki genel başkan yardımcısı ve milletvekillerinden oluşan parti genel merkezinden üst düzey yetkili toplam 9 kişilik heyet, bugün Balıkesir‘e geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve İsmet Büyükataman, Balıkesir‘e iki günlük bir çalışma ziyareti sebebiyle geldiklerini söyledi. İlk olarak parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen

MHP genel merkez yetkilileri, seçimde milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile belirleneceğini açıkladı. Temayüle de önem verdiklerini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, "Milliyetçi Hareket Partisi aday tespit yöntemini merkez yoklaması usul ve esaslarına göre yapacak. Ancak mahallinde vatandaşımızın, teşkilatlarımızın temayüllerini de mutlaka göz ardı etmeyen, hakkaniyete ve adalete uygun bir çalışmayla önümüzdeki 15 günlük süreci değerlendirmek suretiyle aday profilini tespite

çalışacağız. Balıkesir‘e soracağız, teşkilatlarımıza soracağız. Bütün mensuplarımızın kanaatlerine müracaat edeceğiz. Ortaya çıkan temayüle uygun, genel merkezimizin yapacağı değerlendirmeler neticesinde de 11 Nisan‘da Yüksek Seçim Kurulu‘na aday sıralamasını ihtiva eden listelerimiz takdim edilecek" diye konuştu.

"BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİLER"

Balıkesir‘de adeta iki gün kamp kuracak olan MHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcıları İsmet Büyükataman ve Metin Çobanoğlu ile Balıkesir‘de iki yıl Garnizon Komutanı olarak görev yapan emekli General ve MHP milletvekili Erdal Sipahi‘nin yanı sıra Necati Özensoy, Hamit Homriş, Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Cemalettin Uslu ve Yaşar Taşkın yer alırken, Mithat Melen‘in de görevlendirildiği bildirildi. Parti binasındaki basın toplantısının ardından yürüyerek Balıkesir Belediyesi‘ne geçen MHP

heyeti, Belediye Başkanı İsmail Ok‘u makamında ziyaret etti. Başkan Ok, "Bu soğuk havada içimizi ısıttınız. Sizleri burada görmekten son derece memnun olduk. Bizler için büyük bir moral oldu. Bütün arkadaşlarımız için büyük bir doping etkisi yaptı" dedi.

"KONTENJAN VEKİL YOK"

Belediye ziyaretinde ilin coğrafi konumuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir‘de ilçeler arasındaki mesafenin birçok yerden fazla olduğunu belirterek, "Balıkesir‘de bir ilçeden bir ilçeye gitmek birçok yerde şehirler arası yolculuk etmek gibi bir şey. Dolayısıyla Balıkesir‘de siyaset yapmak da zor yani. Bunu da bu vesileyle ifade etmiş olalım" deyince MHP heyetinden bir milletvekili, "Pek heveslenmeyelim yani" dedi. Başkan Ok da aynı şekilde espriyle, "Evet, Balıkesir niyetiniz

varsa bunu çıkarın" şeklinde karşılık verdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu da, "Herkes kendi yerine sahip çıksın" diyerek kontenjan milletvekili adayı düşünmediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA