Ödemiş‘te Sbs Kardeşliği

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Seviye Belirleme Sınavı‘nda (SBS) başarı yüzdesini artırmak amacıyla uygulanan proje kapsamında Maral-Oğuz Koleji rehberlik servisi kardeş okul olan Çaylı İlköğretim Okulu‘nda SBS genel bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

İzmir‘in SBS‘de başarı ortalamasında son sıralarda yer alan okullarına yönelik olarak düzenlenen proje için okulun yemekhanesinde düzenlenen seminere Maral-Oğuz Koleji Müdürü Muammer Arıkan, Çaylı İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Özbudak, Maral-Oğuz Koleji rehber öğretmeni Özlem Uysal, , öğretmenler, veliler ve 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Slayt gösterisi eşliğinde gerçekleşen bilgilendirmede rehber öğretmen Özlem Uysal öğrencilere önemli ipuçları verdi.

"BAŞARININ ANAHTARI DÜZENLİ ÇALIŞMA"

Orta öğretime geçiş sistemini ayrıntılı olarak anlatan Uysal, Askeri Okullara Giriş Sınavı ve Polis Koleji Giriş Sınavı ile ilgili bilgiler de verdi. Gelecek yıldan itibaren sadece 8. sınıfların SBS‘ye tabi olacağını hatırlatan Uysal, öğrencilerin planlı çalışmaları gerektiğini söyledi. Çok çalışmaktan çok düzenli çalışmayı öneren Uysal, "Çok çalışkan olmak önemlidir fakat önemli olan düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak başarının anahtarıdır. Düzenli olarak tekrar da sık sık yapılmalı" diyerek öğrencilere önerilerde bulundu.

"GEÇEN YIL HAMAMKÖY‘DE BÜYÜK BAŞARI YAKALADIK"

Velilerin de sorularını yanıtlayan Uysal öğrencilerden ve velilerinden alkış aldı. Daha sonra söz alan Maral-Oğuz Koleji Müdürü Muammer Arıkan, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün SBS‘de başarıyı artırmak adına düzenlediği bu proje sayesinde burada olmaktan dolayı mutluyuz. Okulumuz Çaylı İlköğretim Okulu‘nun kardeş okulu. Bundan sonra da desteğimiz sürecek. Maral Dershanesi sık sık deneme testleriyle sınava kadar öğrencilerimizin hazırlanmasını sağlayacak. Geçen yıl Hamamköy kardeş okulumuzdu. Orada çok büyük başarı yakaladık. Bu yılki sınavlarda da öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Maral-Oğuz Koleji ile sadece SBS‘de değil farklı alanlarda da işbirliği yapacaklarını ifade eden Çaylı İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Özbudak, "Sadece SBS konusunda değil, sosyal aktivitelerde de beraberiz. Amacımız okulumuzun sosyal yönden de gelişimini sağlamak. İlgi ve desteklerinden dolayı Maral-Oğuz Koleji‘ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA