Kocaeli Öğrenci Eyleminde Olaylar Çıktı

Kocaeli‘de uygulamaya konulan kent kart sistemini protesto eden öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘ne girmek isteyince olaylar çıktı.

Geçtiğimiz hafta ulaşım zammını protesto eden öğrenciler belediye otobüslerini işgal etmişti. Eylemin üzerinde 1 hafta geçtikten sonra öğrenciler Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde toplanarak yine belediye otobüsünü işgal ettiler. Körüklü bir otobüse binen yüzlerce öğrenci otobüsün çökmesine neden oldu. Belediye yetkilileri otobüsü hareket ettirmek isteyen öğrencilere CNG ile çalışan otobüsün arka tarafından motorunu kapattı. Otobüsü hareket ettirmeye kararlı öğrenciler ise anlamadıkları, oldukça

tehlikeli olan CNG kapaklarını açarak motoru çalıştırmaya uğraştılar. Yetkililerin getirdiği başka iki otobüs ile cumhuriyet parkına inen öğrenciler buradan yürüyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne geldiler.

Polis ve zabıta ekipleri belediyenin ön kapısında önlem alırken öğrenciler bir anda arka kapıya yöneldi. Burada öğrencileri karşılayan özel güvenlik ile çıkan tartışmaya çevik kuvvet de katıldı. İtiş kakışın yaşandığı olaylarda polis biber gazı kullandı. Çok sayıda öğrenci biber gazından etkilenirken bir öğrenci çevik kuvvete ait kaskı ele geçirdi. Yaşanan arbedenin ardından öğrenciler belediyenin ön kapısına geldiler. Burada bir süre güvenlik bariyerlerini kırmaya çalışan öğrencilerden bir grup çözüm

masasına sorunları ile ilgili dilekçe verdikten sonra grup dağıldı.

Yaşanan olaylarda polis kimseyi gözaltına almazken biber gazından etkilenen bazı öğrenciler soda ve limon ile kendilerini tedavi ettiler.

Kaynak: İHA