Kastamonu‘da Ev Yangını

Kastamonu‘da çıkan yangında bir ev tamamen yanarken, bir kişi zehirlendi. Evde iki çocuğun bulunduğu haberi üzerine panik yaşandı.

Kastamonu‘nun Honsalar Mahallesinde Murat Hırlı‘ya ait evde öğle saatlerinde yangın çıktı. İki katlı ahşap evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, Hacer Hırlı zehirlendi. Hacer Hırlı‘nın yangında mahsur kalan köpeği kurtarmak için çalıştığı sırada zehirlendiği belirtildi. Evde iki çocuğun bulunduğu haberi üzerine panik yaşandı. Çevre evlere de sıçrama ihimali bulunan yangını söndürmek ve güvenlik tedbiri alınması amacıyla bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis geldi. Sağlık

ekipleri, zehirlenen Hacer Hırlı‘ya ilk müdahaleyi yapıp ambulansla Dr. Münif İslamoğlu Hastanesi‘ne kaldırıldı.

Hırlı ailesinin komşusu olduğu belirtilen bir kişi de, bir eli Hacer Hırlı‘yı taşıyan sedyeyi tutarken diğer eliyle de arkadaşı olduğunu belirttiği Hacer Hırlı‘nın eşi Murat Hırlı‘yı aradı.

İlk belirlemelere göre, sobadan çıktığı tahmin edilen yangın öncesinde Hacer Hırlı‘nın çarşıya gittiği, dönüşte ise yanan evinin bahçesinde bulunan köpeği kurtarmak için bahçeye girmesi sonucu dumandan zehirlendiği öğrenildi.

Öte yandan Kastamonu‘nun tarihi konakları ve evlerinin yoğun olduğu Tüysüz Sokağında dar olan yollar itfaiyeye zor anlar yaşattı. Yangın yerine gelmek için yoğun mücadele eden itfaiye ekipleri park halindeki araçlara çarparak ilerleyebildi.

Kaynak: İHA