İthal öğretmen'e Eğitim-Sen'den tepki

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Milli Eğitim Bakanlığının İngilizce dil dersi için 40 bin öğretmen almayı planlamasının kabul edilemeyeceğini'' bildirdi.

İthal öğretmen'e Eğitim-Sen'den tepki
Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, basında Milli Eğitim Bakanlığının ''önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin yabancı öğretmen istihdam edilmesini planladığı, bu öğretmenlerin İngilizce dersine girecekleri'' yönünde haberler yer aldığını anımsattı.

Türkiye'de yaklaşık 350 bin öğretmen adayının atanmayı beklediğini kaydeden Kılıç, ''Bu uygulama yıllardır atamasının yapılmasını bekleyen İngilizce öğretmenlerine Milli Eğitim Bakanlığının kapılarının tamamen kapatılması ve daha çok İngilizce öğretmeninin işsiz kalması anlamına gelmektedir'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu da işsizlik oranının yüzde 12'lerde olduğu Türkiye'de eğitim fakültelerinden mezunlar istihdam için beklerken ''ithal öğretmen'' haberlerinin makul karşılanamayacağını ifade etti. Bakanlığın, yabancı dil öğretimiyle ilgili sorunu masaya yatırıp öğretim yöntemlerini sorgulaması gerektiğini belirten Gündoğdu, ''Eğitim-Bir-Sen olarak, kesinlikle 'ithal öğretmen' istihdamına karşı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz'' dedi.