İlköğretimlerde Bilgi Yarışması Heyecanı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SRT işbirliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İlköğretim Okulları arasında düzenlenen bilgi yarışmasının ilçe elemeleri başladı.

Büyük heyecanın yaşandığı yarışmalarda bazı ilçelerin çeyrek finale yükselen okulları belirlenirken, puan eşitliğinin fazla olduğu ilçelerde ise ikinci elemeler yapılacak.

Çeyrek Finallere 6 okulun katılacağı Adapazarı İlçesi‘nde yapılan elemelerde; Nuri Bayar İlköğretim Okulu öğrencileri 240 puanla birinciliği elde ederken, geçen yılın şampiyonu 21 Haziran İlköğretim Okulu ile Özel Şahin İlköğretim Okulu, 230‘ar puanla ikinci ve üçüncülüğü paylaşarak çeyrek finale katılmaya hak kazandı.

Adapazarı İlçesi‘nden çeyrek finale katılacak diğer üç okul, 29 Mart‘ta yapılacak ikinci elemelerde belli olacak. İlk elemelerde 220 puan alan Sait Faik Abasıyanık, Sabihahanım, Şehit Mustafa Özen ve Özel Adabilim İlköğretim Okulları‘nın katılacağı ikinci elemede, en fazla puanı alacak üç okul çeyrek finallere katılma hakkı kazanacak.

Okulların kıyasıya yarıştığı elemeler sonunda; Arifiye İlçesi‘nden Bekir Sıtkı Durgun ve Kazım Karabekir, Geyve‘den Atatürk ve Cemal Gürsel, Akyazı‘dan Paris, Konuralp, Küçücek Cumhuriyet ve Kuzuluk, Karapürçek‘ten Atatürk ve Yüksel, Söğütlü ilçesinden Utrecht İlköğretim Okulları, 6 Nisan‘da yapılacak çeyrek finallerde yarışmaya hak kazandı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Bilgi ve Kültür Yarışması‘nın çeyrek finali 6 Nisan‘da, yarı finali 14 Nisan‘da, SRT‘den canlı olarak yayınlanacak final yarışması ise 23 Nisan‘da yapılacak.

Yarışmada Nuri Bayar İlköğretim Okulu öğrencileri; Ali Merthan Pamuk, Hakan Dingenç, Umurcan Vural, Talha Odabaş, öğretmenleri Deniz İkiz ve Asiye Panta öncülüğünde hazırlandıkları Bilgi Yarışması elemelerinde, 240 puan toplayarak Adapazarı İlçe birincisi oldular.

Kaynak: İHA