Esogü, Yaşlıları Unutmadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Yaşlılar Haftası münasabetiyle bir etkinlik düzenledi.

ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda yapılan ve ESOGÜ Türk Halk Müziği Topluluğu ve Halkbilim Araştırma Uygulama Merkezi‘nin (HAMER) birlikte verdiği konsere Maide Bolel, Safiye Gönül Bayer Huzureleri ve Büyükdere Mahallesi’nde ikamet eden 60 yaş üzeri misafirler katıldı.

Konser öncesi ESOGÜ Sosyal Tesisleri’nde verilen yemeğe katılan misafirler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ve Yaşlı Bakım Programı öğrencileriyle birlikte öğle yemeği yedi. Özel otobüslerle konser verilen salona getirilen misafirlerle SHMYO öğrencileri yakından ilgilendi. Türk Halk Müziği’nden sevilen türkülere misafirlerde katıldı. Huzurevi konukları oyun havaları eşliğinde keyifli anlar yaşandı. ESOGÜ SHMYO öğrencileri özel günler dışında da Huzurevlerinde ve Eskişehir’de yaşayan büyüklerini unutmayıp her zaman yanlarında olacaklarını düzenleyecekleri çeşitli faaliyetlerle yanlarında olacaklarını söylediler.

Kaynak: İHA