Denizli‘den 49 Firma Marble 2011‘De

MARBLE -17.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı‘na, tekstil sektörü ile adını duyuran Denizli‘de 49 firma ile iştirak etti. Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Osman Zola ile Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, odaya kayıtlı üyelerin stantlarını tek tek gezerek bilgi aldı.

MARBLE -Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17. kez tüm dünyaya merhaba dedi. Tekstil sektöründe başarı ipini göğüsleyen Denizli, 895 yerli firma arasında 49 firma ile Doğaltaş Teknolojileri Fuarı‘na katıldı. Denizli‘nin özellikle sanayi alanında da Ege Bölgesi‘nde ön planda olduğunu ifade eden Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, kent yararına yapılacak yatırımlar konusunda valilik, belediyeler ve odalarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Kısa süre önce başkanlık koltuğuna oturan Denizli Belediye Başkanı Osman Zola da rezerve ve doğal taşlar alanında 49 katılımcı firmayı desteklemek amaçlı fuarda bulunduklarını belirterek geçen yıllara oranla bu yıl fuara katılım sağlayan firma sayısında artış yaşandığını açıkladı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de, 1,6 milyar dolarlık inşaat sektöründeki ihracatın 350 milyon dolarının Denizli‘nin katkıları ile sağlandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Denizli‘de inşaat alanında falaiyet gösteren firmalar aracılığı ile 164 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Mermercilikte ise Amerika pazarımızın azaldığını Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ağırlık vermiş durumdayız. Bu hedef doğrultusunda 500 - 600 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı istiyoruz"

Katılımcı firmalarının her yıl fuara iştirak ettiğini söyleyen Özer, firmaların fuarlar konusunda oldukça geniş bir tecrübeye sahip olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: "İki yıl öncesine kadar orman kanunlarında yer alan 7/b yasasına karşı verdiğimiz mücadelede maden rezervleri oluğunu gördüğümüz yerler için çeşitli çalışmalar yürütmüş ve bunda da başarılı olmuştuk. Biz daima sektör temsilcilerimizle birlikteyiz. Çünkü, Denizli fuarları seven bir kenttir."

23-26 Mart tarihleri arasında profesyonel ziyaretçilere açık olan 265‘i yabancı, 895‘i yerli firmanın katıldığı fuarda mermer ve doğaltaş, fabrika makineleri, ocak-iş makineleri ve sarf malzemeleri olmak üzere dört ana grupta ürünler sergileniyor.

Kaynak: İHA