Çevre Ve Orman Bakanlığı Önünde Eylem

Türk Büro-Sen Çevre ve Orman Bakanlığı önünde Mart ayında memurların ek ödemelerin ödenmediği gerekçesiyle bir eylem yaptı.

Çevre ve Orman Bakanlığı önünde toplanan Türk Büro-sen üyesi Meteoroloji çalışanları "Bu ses meteorolojinin sesi, duyan yok mu", "Meteoroloji gününde havamız bozuldu" yazılı dövizler taşıyan grup çeşitli sloganlar attı.

Grup adına bir açıklama yapan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 8 yıldır meteoroloji çalışanlarına ödenen arazi tazminatının anlayamadıkları bir gerekçeyle durdurulduğunu söyleyerek, "Hukuksuzluğa göz yuman idaricilere yargılanma izni verilmiyor" dedi.

TBMM‘de meteoroloji çalışanları için verilen önergelere duyarsız kalındığını savunan Yokuş, 17 meteoroloji çalışanının haklarını aradıkları gerekçesiyle soruşturmaya uğradığını söyledi.

Yokuş, açıklamasının sonunda Nevruz kutlamaları sırasında BDP‘li milletvekillerinin polise yönelik tutumuna tepki göstererek, "Türk memuruna yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırılara karşı her zaman sesimizi yükselteceğiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: İHA