Bitlis Tv Yayın Hayatına Başlıyor

Bir hafta içinde uydu üzerinden yayın hayatına başlayacağı planlanan Bitlis TV, aynı zamanda ilde ilk TV olma ünvanını kazanacak ve Bitlis’ten tüm Türkiye’ye yayın yapacak.

Bir hafta içinde uydu üzerinden yayın hayatına başlayacağı planlanan Bitlis TV, aynı zamanda ilde ilk TV olma ünvanını kazanacak ve Bitlis’ten tüm Türkiye’ye yayın yapacak.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, açıklamasında, Türksat üzerinden yayın yapacak kanalın tarafsız, seviyeli, ilkeli, dürüst yayıncılık anlayışıyla Bitlis‘e ayrı bir renk katacağını ifade etti. Kiler, şöyle dedi:

"İlimizde yıllardır eksikliği hissedilen televizyon kanalının yayın hayatına başlaması ile birlikte Bitlis’te büyük değişim beklenmektedir. İlimizdeki tüm gelişmeler anında bütün vatandaşlarımız tarafından takip edilecektir. Best Sigara Fabrikası‘na kurulacak olan televizyonda çeşitli yayınlar yapmak üzere stüdyolar, reji, ana kumanda gibi değişik bölümler yer alacaktır. Uydu yayıncılığı yapacak olan kanal, uydu yayını alan cihazlar ve D Smart üzerinden izlenebilecektir. Ulusal yayın yapan kanalların teknik altyapısına sahip olacak kanalda yaklaşık 35-40 kişi çalışacaktır. Yayın hayatına bir hafta içerisinde girecek olan Bitlis TV’de kısa süre sonra tüm çalışmalar tamamlanınca, canlı olarak yayın yapılacak olup tüm program içeriklerini Bitlis oluşturacaktır."

Vahit Kiler, Bitlis TV’nin kurulmasının il için büyük önem taşıdığını, ildeki gelişmelerin anında paylaşılması, Bitlis‘in gelişimi ve yıllardır vatanından uzak olan hemşehrilerin özleminin giderilmesi için büyük bir adım olduğunu ifade etti. Kiler, iletişimin çok önemli olduğu bu çağda artık Bitlis‘in hiçbir şeyden habersiz kalmayacağına işaret etti. Vahit Kiler, sözlerine şöyle devam etti:

“Bitlisimizin kısa süre içerisinde aldığı yol ortadadır. Bu ayın başında açmış olduğumuz çağrı merkezinin akabinde bir televizyon kanalının yayın hayatına başlaması, Bitlisimizdeki gelişmeleri ortaya koymaktadır. Bitlis‘e karşı önyargılar ve bakış açıları değişmiş, yatırım bölgesi olarak kabul edilebilir bir yer olarak görülmeye başlanmıştır. Daha güzel hizmetler inşallah kısa sürede Bitlisimizle buluşacaktır. Yapılan yatırımlar sadece bir başlangıç olup, hayata geçirmeyi düşündüğümüz birçok proje vardır. Biz Bitlisli kardeşlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz.

Bu vesileyle, hizmetin Bitlisimize gelmesi için emek veren firmaya teşekkürlerimi borç biliyor, Bitlis TV’nin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”