Bilecik Üniversitesi‘nde Nevruz Ateşi.

Nevruz Bilecik‘te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Baharın müjdecisi nevruz için Bilecik Üniversitesi‘nde İl Kültür Müdürlüğü’nün de katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Bilecik Üniversitesi yerleşkesinin kapalı spor salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı.

İl Kültür Müdürü Seyfettin Topsoy, Nevruz‘un Türk dünyasının kuzeyinden, güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada kutlanan bahar bayramı olduğunu belirterek, "Nevruz, kültürler arasında iletişim sonrasında çeşitli kültürlere girmiş ve benimsenmiştir. Yakılan nevruz ateşinin birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum” dedi.

Bilecik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdülhalik Bakır ise; ” Bu bayram, dostluğumuzun, kardeşliğimizin barışı, sevgiyi, milli beraberliği pekiştiren bir bayram olmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından il genelinde nevruz konulu şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Başsavcı Harun Yılmaz, Garnizon Komutanı Şafak Karakoç, İl Kültür Müdürü Seyfettin Topsoy daha sonra örste demir dövdüler.

Bilecik Üniversitesi halk ekibinin gösterisi ve konserinin ardından Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ve Başsavcı Harun Yılmaz yumurta tokuşturdu.

Halayların çekilmesinin ardından çuvalda yürüme ve ağızda yumurta taşıma yarışması yapıldı.

Törenlerin finalinde Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ve beraberindekiler nevruz ateşini yaktı., üniversite bahçesinde çam ve sedir ağacı dikildi.

Kaynak: İHA