Bakanlardan Bdp‘li Sabahat Tuncel‘e Tepki

AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz‘ın cenaze töreni için Elazığ‘a gelen Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP‘li Sabahat Tuncel‘in Nevruz kutlamalarında Polis‘e tokat atmasına tepki gösterdi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Ne tür kelimeleri kullanacağımı bilemiyorum. Yani o görüntüler ve manzara gerçekten rahatsız edici. Birlik ve beraberliği rahatsız edici. Kardeşliği rahatsız edeci, bizim törelerimize de yasalarımaza da uymayan harekettir. Tartışma olur, karşılıklı atışma olur ama milletvekilerinin biz yasama üyeleri organı olarak vazifelerinin taşla kendilerini adeta göstermeleri gibi rahatsız edici bir durumu aklımızın köşesinden geçirmezdik demek ki bunlar da olabiliyor. Hanım Milletvekili

arkadaşımızın tokat atmak gibi zaten hiçbirimize yakışmayan hele bir de devletin verdiği görevi yerine getirmek gibi ordaysa çünkü görünen resimde başka bir şey yok. Orda bir tartışma yok. Olayı kınıyorum, son derece rahatsız edici ve sıkıcı bir durumdur" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise Milletvekili olmayan bir insanın bile yapmaması gereken şeyler olduğuna dikkat çekerek, "Helle Milletvekili iseniz. Büyük bir topluluğu temsil ediyorsanız. Hiç mi hiç yapmamanız gereken son derece rahatsız edici görüntüler. İnanıyorum ki, oy verenlerin önemli bir kısmı da rahatsız olmuştur" dedi.

Kaynak: İHA