Renault‘tan Örnek İş Birliği

Otomotiv devi Renault, Türk Kızılay ile örnek bir iş birliğine imza attı. Bursa‘daki fabrikasında kurulan Kızılay çadırında 3 hafta boyunca açık kalacak kan verme standında 6 bin kişiye kan bağışının önemi anlatılacak.

Renault, Türkiye‘de 42 yıla ulaşan tarihi boyunca ülkemizin ve Bursa ilinin sosyal, çalışma ve ekonomik hayatına yaptığı katkıları yeni bir destek ile pekiştiriyor. Oyak Renault Fabrikası‘nda Kızılay ile iş birliği içerisinde düzenlenen kan verme kampanyası Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu‘nun iştirakiyle Oyak Renault Otomobil Fabrikaları‘nda başlatıldı. 22 Mart-12 Nisan 2011 tarihleri arasında fabrikaya kurulan özel çadırlarda Kızılay görevlileri 6 bin çalışanı kan bağışı konusunda bilgilendirecek ve gönüllü olanlardan kan bağışı alınacak. Kızılay ve Renault iş birliği ile 4 hafta sürecek kampanyada, kan bağışının insan hayatındaki önemi anlatılacak.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kan bağışı kampanyasını sürekli hale getireceklerini belirterek, "Bu işin devamını getireceğiz. Ciddi başarılara imza attık. Bu işte de ne kadar başarılı olacağımızı yaptığımız çalışmalarla göstereceğiz" dedi.

Renault‘un Türkiye‘de kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü ve bugün Kızılay ile örnek iş birliği yaparak kampanyayı her sene devam ettirmeyi planladıklarını anlatan Tarık Tunalıoğlu, "Şirketin sürdürülebilir gelişme felsefesi kapsamında ekonomik, kültürel, sportif ve sosyal birçok girişimi bulunuyor. Sektördeki çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalara da önem veriyoruz. Kan verme kampanyasının herkese örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Programa katılarak kampanyaya destek veren Işıkara, kan vermenin önemine işaret ederek, "70 yaşına geldim. 65‘ten sonra kan verilmiyormuş. 65‘e gelmeden vatandaşlarımız bu kan kampanyasına mutlaka katılmalı. Bu projeye hepimiz dört elle sarılmalıyız" ifadelerini kullandı.

"TSUNAMİ‘DEN ETKİLENEN 30 VATANDAŞIMIZI TÜRKİYE‘YE GETİRDİK"

Kızılay‘ın Japonya‘daki faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, tsunamiden etkilenen 30 Türk vatandaşını afet bölgesinden getirdiklerini belirterek, "Orada yaşayan çok fazla insan var. Olay mahalindeki vatandaşlara büyükelçilikle ulaştık. Sayıları 30 civarında. Ev ve barklarını terk ettikleri için kalacak yerleri yoktu. Dönmek için bilet bulamıyorlardı. Biz de ilk etapta 25 vatandaşımızı evvelsi gün getirdik. Diğer 5 kişiyi de bu sabah getirdik. Japonya‘da 4 kişilik ekibimiz var. O arkadaşlarımız durum tespiti yapıyor. Analizlerini Japon yetkililerle paylaşıyorlar. Japonlar yadım istemiyor. Yardım istemedikleri için durum tespiti yaptıktan sonra geri çekileceğiz. Daha çok onlarda ‘Çernobil olmasın‘ düşüncesi hakim. Japon halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tunalıoğlu, Vali Müftüoğlu ve Küçükali‘ye plaket verdi. Kampanyanın ilk gönüllüleri İbrahim Aybar ve Tarık Tunalıoğlu oldu.

Kaynak: İHA