HTC EVO 3D detayları açığa çıktı

Akıllı telefon piyasası da 3D'ye adım atıyor. HTC EVO 3D'nin teknik özellikleri detaylandırıldı. LG Optimus 3D, yeni rakibiyle nasıl boy ölçüşecek?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Tayvan merkezli HTC, Amerika'da yüksek satış başarısı elde eden EVO modelini yenilemeye hazırlanıyor. EVO 3D adı verilen yeni nesil akıllı telefon, sahip olduğu güçlü özellikler ve üç boyutlu görüntüleme teknolojisi gibi detaylarla artan rekabete karşı HTC'nin en güçlü silahlarından birisi olacak gibi görünüyor. 4.3-inç büyüklüğünde ve 960 x 540 piksel çözünürlüğünde 3D ekrana sahip olan EVO 3D'ye, Qualcomm'un 1.2GHz'de çalışan çift çekirdekli Snapdragon işlemcisi güç veriyor.

Büyük ekranı ve güçlü işlemcisiyle dikkat çeken HTC EVO 3D, üç boyutlu görüntüleme teknolojisine verdiği destek ile LG Optimus 3D'nin de rakibi olacak. Arka kısımda yer alan 5 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya ek olarak görüntülü konuşma için 1.3 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera ile desteklenen telefon, 1080p çözünürlüğünde 2D ve 720p çözünürlüğünde 3D video kaydına da olanak tanıyor. Amerika'da Sprint tarafından sunulacak olan EVO 3D'nin çıkış tarihi ve fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.