Yukarıbaş, Güven Tazeledi

Merkezi Almanya‘nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği 8. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Katılımın yoğun olduğu kongreye; derneğin kurucu başkanı Aydın Çimen, eski başkanlarından Hikmet Ulupınar, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Basın Müşaviri Dursun Döngel, Gladbeck Meclis Üyesi Mehmet Metin,Türk-Almanya Yardımsevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk, Gladbeck DİTİB Türkiye Camii eski Dernek Başkanı Nadir Kahraman ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. İstikal Marşı‘nın okunması ve şehitler için saygı duruşunun ardından, divan heyeti oluşturuldu. Derneğin iki yıllık faaliyet ve mali rapunun okunmasından sonra, raporların tümü onaylandı. Eski yönetim kurulunun aklanmasının ardından gündem gereği önce başkanlık seçimine geçildi. Mevcut başkan Erol Yukarıbaş‘dan başka aday çıkmayınca, tüzük gereği açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda Yukarıbaş, tekrar başkan seçildi.Yukarıbaş yaptığı teşekkür konuşmasında göçün 50. yılında Almanya‘nın değişik şehirlerinde başaltılan teşkilatlanma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini ifade ederek, tüm Zonguldaklıları derneğe üye olmaya davet etti. Yukarıbaş,‘‘ Bugün burada Almanya‘daki Zonguldaklılar birlik içerisinde bir seçim gerçekleştirdik. Bizim geçen dönem başladığımız bir çalışmamız vardı. Derneğimizin Almanya genelinde teşkilatlanması için gerekli çalışmayı tamamladık. Münih şehrinde ilk teşkilatımızı kurduk. Köln, Aachen ve Duisburg gibi şehirlere giderek oradaki hemşehirlerimiz ile buluştuk. Zonguldaklıların yaşadığı her yere gittik. Buradaki çalışmalarımızı da somut bir adım atarak, yeni şubelerimizi hizmete açacağız. Avrupa‘daki Zonguldaklıların sesini tüm dünyaya duyuracağız. Buradaki en büyük amacımız, Almanya‘daki Zonguldaklıların sorunlarına çözüm bulmak. Almanya ve Zonguldak arasında köprü vazifesi görmek. Zonguldaklılar kabuğunu kırarak, yollarına devam edecekler" dedi.

Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği‘nin 8. dönem Yönetim Kurulu, Kasım Cin, Hayriye Kökçam, Yusuf Karail, İsmet Karaöz, Baki Örenbaş, Kenan Oruç, Turgay Tahtabaş, Sedat Kutucu, Denetleme kurulu Aydın Çimen, Kemal Ulupınar, Sadettin Kuloğlu, Metiner Çeribaş ve Gürdal Mutlu‘dan oluştu. Kongre sonunda ise üyeler, Zonguldaklılar Derneği Folklor ekibi yöresel gösteri ile stres attı.

Kaynak: İHA