YSK'dan TRT Haber'e Özel Açıklamalar
Yüksek seçim Kurulu Başkanı Ali Em,TRT Haber ekranlarında seçimlerle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı. Em,"İsminizi kontrol edin"diye uyardı.

Yüksek seçim Kurulu Başkanı Ali Em, TRT haber ekranlarında seçimlerle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı.
Ali EM, seçmenlere "askı listelerindeki isminizi mutlaka kontrol edin" çağrısında bulundu.
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken sordu, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em merak edilenleri ilk ağızdan cevapladı.
YSK Başkanı, milyonların aklındaki "Oy kullanabilecek miyim" sorusunun çözümüne adres gösterdi.
"Mart itibari ile halkın kolayca görebileceği yerlere seçmen kütüklerini askıya çıkarttık.Listelerden baksınlar... www.ysk.gov.tr ye de girdiklerinde kendilerinin olup olmadıgını görecekler."
Em, askı listelerinde ismi olmayanların izleyeceği prosedürü de açıkladı.
"İsimleri yoksa nüfus müdürlüklerine başvuracaklar. Yerleşim kaydını alarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurup kaydını yaptıracak."
Yayında kimliklerinde TC kimlik numarası olmayanların yanına alması gereken belgeye de açıklık getirildi.
" Kimlik numarası yok. Bu vatandaşımız ne yapacak. Seçmen bilgi kağıdı ile birlikte o hüviyetini de alıp oy kullanabilir.."
Yurtdışında yaşayan vatandaşların birçoğunun adres bilgisinin olmadığını söyleyen Em, kurumun internet sitesini adres gösterdi.
" İnternet üzerinden bilgilerini girmeleri yetmez mi. Tabi olabilir. Bizim şeye girse doldursa. Yeterli olur mu. Olur tabi"
İki buçuk milyon öğrenciyi rahatlatan haber de Ali Em’den geldi.
Em, öğrencilerin üniversite ya da yurttan belge almak kaydıyla bulundukları yerdeki seçim kuruluna giderek sorunu çözebileceklerini söyledi.
