Tanju Çolak Siyasete Hazırlanıyor

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti çatısı altında siyasete girebileceğini ve futbolda olduğu gibi siyasette de gollerine devam etmek istediğini söyledi.

Galatasaray ve milli takımın unutulmaz golcülerinden Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, AK Parti‘de siyasete girebileceğini ifade etti. Çolak, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay‘ın daveti üzerine AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. İl başkanı Akay ile ikili görüşme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tanju Çolak, Akay‘dan kendisine siyasete girme konusunda teklif geldiğini ve bu yüzden çok mutlu olduğunu söyledi. Eski bir futbolcu olmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a

ayrı bir sempatisi olduğunu ve kendisini takdir ettiğini belirten Tanju Çolak, AK Parti İzmir İl Başkanı Akay‘dan gelen bu teklifi değerlendireceğini ve nasıl bir çalışma yapabileceğini düşüneceğini söyledi. Türkiye‘de en tanınmış 5 kişiden birisinin kendisinin olduğunu savunan Çolak, şöyle konuştu: "Bugün nereye gitsem, hangi eve girsem otururum yemeğimi yerim, suyumu içerim ev sahibiyle konuşurum sonra da hoşça kalın deyip çıkarım. İnsanların kafasında attığım birçok golle yer etmişim. Kimisi beni

Neuchatel Xamax‘a attığım gollerle, kimisi de Monaco‘ya attığım golle hatırlıyor. İnsanlara hizmet edeceksem neden siyaset olmasın. Sonuçta ortada bir Tanju Çolak markası var. Partinin tabanı ve üstü ile konuşulur. Oturup değerlendiririz." Milletvekili adayı olarak gösterilmese de seçim sürecinde parti içinde çalışabileceğini kaydeden Çolak, geçen yerel seçimlerde de AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici için de Adana‘daki çalışmalara katkı verdiğini hatırlattı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, Tanju Çolak‘a siyasete girmesi yönünde teklifte bulunduklarını söyledi. Çolak‘ın milletvekili adaylığı konusunda parti genel merkezine de teklifte bulunacaklarını dile getiren Akay, şunları söyledi: "Halk tarafından böylesine sevilen bir şahsiyete her zaman kapımız açık. Türkiye‘nin partisi olan AK Parti‘de kendisiyle çalışmak isteriz. Genel merkezimiz uygun gördüğü takdirde Çolak‘ı partimizde görmek isteriz."

Kaynak: İHA