Siirt‘te Nevruz Bayramı Kutlandı

Siirt‘te BDP‘nin düzenlediği Nevruz kutlamalarına çok sayıda vatandaş katıldı.

Siirt‘te BDP‘nin düzenlediği Nevruz kutlamalarına çok sayıda vatandaş katıldı. Nevruz kutlamaların yapıldığı alan üzerine askeri helikopter tur atarken emniyet güçleri yoğun güvenlik önemleri aldı. Nevruz alanında herhangi bir gerginlik yaşanmaz iken alana yasa dışı pankart sokmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı. Nevruz ardından yapılan yürüyüşte yaşanan gerginlik nedeni ile 8 kişi gözaltına alındı. Polisler Nevruz alanına girmek isteyen engelli vatandaşlara ise yardımcı oldu.

Siirt Barış ve Demokrasi partisi BDP‘nin Siirt Ticaret ve Meslek Lisesi arkasında organize ettiği Nevruz kutlamalarına binlerce kişi katılırken, Nevruz alanında terör örgütü propagandası yapıldı, örgüt flamaları ve Öcalan posterleri açıldı. Sık sık Öcalan ve örgüt lehine sloganlar atıldı.

Nevruz kutlamalarında Belediye Başkanı Selim Sadak basın mensuplarına ve polislere karanfil dağıtarak Nevruzlarını kutladı.

Ferhat Tunç‘un konseri halkı coştururken, Belediye Başkanı Selim Sadak ve milletvekili Bengi Yıldız ile BDP‘li yöneticiler platformda halay çektiler.

Nevruz kutlamaları ardından BDP‘nin organize ettiği yürüyüşte gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte polise taş attıkları belirlenen 8 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gerginlikle İHA muhabiri ve bir polis memuru atılan taşlardan yaralandı. Nevruz boyunca toplam 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar Siirt Devlet Hastanesi‘ne sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü.

Kaynak: İHA