Sgk Midyat Merkez Müdürü Fikret Dağ:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Midyat ve Dargeçit Merkez Müdürü Fikret Dağ, yürürlüğe giren Torba Yasası‘ndan herkesin faydalanması gerektiğini söyledi.

Fikret Dağ, Torba Yasası‘nın getirdiği yeniliklere ilişkin bilgiler vererek, yasada vatandaşların faydalanabileceği birçok madde olduğunu, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), BAĞ-KUR ve tarım sigortalıların sürelerine ilişkin prim borçlarının yapılandırma kapsamına alındığını ifade etti. Fikret Dağ, "6111 Sayılı Torba Yasa ile getirilen ödeme güçlüğü içindeki işveren ve sigortalıların borçlarını cazip şartlarda yapılandırarak, borçlarını ödeme kolaylığı kapsamında, bu kanunla getirilen imkanları vatandaşlara

duyurmak amacıyla çalışma başlattık. Yapılandırma süresi boyunca vatandaşlara, kanun ve uygulamalarla ilgili aydınlatıcı bilgiler veriyoruz. Yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların en geç Mayıs ayının başına kadar SGK Midyat Merkezimize Müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor" dedi.

Yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların en geç 02 Mayıs 2011 tarihine kadar Midyat SGK Merkez Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Dağ, "Prim borçlularına büyük kolaylıklar sağlanıyor. Midyat ve Dargeçit ilçelerimizdeki prim alacaklarımızın büyük bir bölümünü tahsil edeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA