Sakarya Üniversitesinde Nevruz Coşkusu

Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz programı, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Nevruz programına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Nevruz, tüm Türk uygarlıklarının kutlanan bir günüdür. Her halde iki bin yıllık bir mazisi var. Bugün televizyona baktığımızda Türklerin olduğu tüm ülkelerde bile coşku ile kutlanan bir bayram nevruz. Ülkemizde ve üniversitemizde de coşkuyla kutlanacak ama hava biraz engelleyecek sanırım. Hepinizin nevruz bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Rektör Elmas‘ın ardından Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Erol Eroğlu, "Türk Dünyasında Nevruz" konulu bir konferans verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin hazırladıkları müzik ve dans gösterileri sahnelendi. Özellikle Türk Güneşi Dans Tiyatrosu Topluluğu‘nun sahnelediği gösteri salonda bulunan izleyiciler tarafından beğenildi. Gösterilerin ardından salondaki programın bitiminde kültür ve kongre merkezinin giriş kısmında oluşturulan masalarda öğrencilere geleneksel pilav ve tatlı ikramı gerçekleştirildi. Rektör Elmas, pilav dağıtımı sırasında tezgahın arkasına geçerek öğrencilere pilav

ikramında bulundu. Sakarya Üniversitesinde düzenlenen program öğrencilerin kültür ve kongre merkezi önünde halay çekmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA