Oltu’Da Nevruz Coşkusu (Tekrar)

Türk dünyasında baharın müjdecisi olduğuna inanılan Nevruz Bayramı, Erzurum’un Oltu ilçesinde kutlandı. Türk dünyası bayraklarıyla donatılan alanda yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, örste demir dövdü.

Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından organize edilen ‘Türk Dünyası ve toplulukları Haftası’ kapsamındaki Nevruz Bayramı kutlamalarına Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Arslan, Tarım İlçe Müdürü Ali Osman Küçükalkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Türki Cumhuriyetleri’nin bayraklarıyla donatılan okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, Okul öğretmenlerinden Hüseyin Gökçe’nin günün önemini anlatan bir konuşma yaptı. Yerel sanatçıların ve Mehter Takımı’nın konser verdiği kutlamalarda öğrenciler halk oyunları gösterisi sergilerken, Oltu Belediyespor güreşçileri bir gösteri maçı yaptı.

Okul bahçesinde yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Türkler’in Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen örste demir dövmeyi temsili olarak yaptı. Kutlamalar, öğrencilerin çuval yarışı yapması ve protokolün yumurta tokuşturmasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA