Nevruz Şenliklerinde Baykanlılar Coştu

Baykan Kaymakamlığı‘nca mesire alanında düzenlenen Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri‘ne halk büyük ilgi gösterdi.

Baykan Kaymakamlığı‘nca mesire alanında düzenlenen Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri‘ne halk büyük ilgi gösterdi. Halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileriyle başlayan şenlikte; yumurta tokuşturma, halat çekme ve yoğurt içerisinde altın bulma yarışması düzenlendi. Şenliklere katılan vatandaşlar arasında hediye çekilişi ardından Nevruz Ateşi yakılıp üzerinden atlandı. Yerel sanatçıların konseri ile coşan halk, hep birlikte halay çekti.

Kutlamalara katılan ve Baykanlıların Nevruz Bayramı‘nı kutlayan Vali Musa Çolak, "Baharın başlangıcı, bu güzel Nevruz’da, bu güzel yeni günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesileyle sizleri bahar duygularının güzellikleri ile selamlıyorum. Milletleri oluşturan en önemli temel unsurlardan biri de kültürdür. Bir millet kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı aktardığı sürece varlığını sürdürür. Tarih boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok devlet kurmuş olan milletimiz, bugünlere eşsiz kültür hazinesi sayesinde gelmiştir. Bizim kültürümüzde kavga yok, barış ve sevgi var. Bireysellik yok, paylaşma var. Dolayısıyla gelişmemizin ve ilerlememizin sembolü olan değerlerimizi yaşatacağız. Bu köklü kültürümüze ve değerlerimize sımsıkı sahip çıkacağız. Nevruz’u da birlik ve kardeşlik içinde, baharın müjdesi olarak kutlayacağız." dedi.

Nevruz Bayramı kutlamalarına, Vali Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak, Emniyet Müdürü Recep güven ve eşi Nurdan Güven, Baykan Kaymakamı Murat Süzen, Baykan Belediye Başkanı M.Ali Erol, Ziyaret Belediye Başkanı Servet Gülmez, Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halk katıldı.