Malatya‘da "Çanakkale Çadırı" Açıldı

Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıl dönümü nedeniyle Malatya Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kısa adı MEDER olan Malatya Eğitimciler Derneği iş birliğiyle "Çanakkale Çadırı" açıldı.

Belediye Sarayı yanındaki Çanakkale Çadırı‘nın açılış törenine, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale zaferinin, Türk milletinin bağımsızlık adına, canıyla, kanıyla ve malıyla mücadele ettiği bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu zaferin çok güçlü donanmalara sahip devletler karşısında elde edildiğini söyledi. Çakır, "Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. O ruhu bugünlere taşıyarak, gençlerimize aşılamayı amaçlıyoruz. Çanakkale Savaşı Türk Milletinin kaderini değiştirmiş, tarihe yön vermiştir" dedi. Çanakkale ruhunu bütün gençlere

anlatabilmek için mutlaka Çanakkale‘nin gezilmesinin önemine vurgu yapan Vali yardımcısı Şükrü Özcan da, SODES programı kapsamında bu yıl 750 öğrenciyi Çanakkale‘ye götüreceklerini söyledi. Özcan, "Çanakkale Savaşı bir çok kahramanlık hikayeleriyle birlikte kitaplara, programlara sığmayacak kadar büyük bir zaferdir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde oluşturulan koro tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi.

Çanakkale Çadırı‘nın kurdelesini Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk beraber kesti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra çadırda açılan anıt defterini imzaladı.

Çanakkale Çadırı 25 mart cuma gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: İHA