Köşk Myo’Da Mutlu Sona Ulaşılıyor

Aydın’ın Köşk İlçesinde uzun yıllar hayali kurulan ve geçen yıl temeli atılan ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu inşaatının yarısı tamamlandı.

Aydın’ın Köşk İlçesinde uzun yıllar hayali kurulan ve geçen yıl temeli atılan ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu inşaatının yarısı tamamlandı. 2 milyon 500 bin TL’ye mal olacak yüksek okul binasının hayırseverlerin desteği ile çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, okulun yapımı için destek veren başta Hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu olmak üzere Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç ve hayırseverlere teşekkür etti.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan ve Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ile birlikte okul inşaatında incelemelerde bulundular. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, şu anda dünyadaki en büyük hayalinin Köşk Meslek Yüksek Okulu inşaatını tamamlayıp okulun açılışını görmek olduğunu söyledi. Hayırseverlerin desteği ile inşaatın çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve çağın en modern teknolojisi ile okulu inşa ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Kılınç, bu konuda kendilerine destek veren herkese müteşekkir olduğunu söyledi.

Köşklü olan AK Parti Milletvekili Atilla Koç’un ve Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ın girişimleriyle başlayan 2 milyon 500 bin TL keşif bedelli Köşk Meslek Yüksekokulu inşaatı, hayırseverlerin katkılarıyla bitme aşamasına geldi. ADÜ İncir, Zeytin ve Sert Kabuklu Meyveler Meslek Yüksekokulu olacak olan okul inşaatının son durumu ile ilgili bilgi veren Köşk Beleidye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İnşaatın tamamlanıp okulun faaliyete geçmesiyle ilçede 2 bin 500’e yakın öğrencinin öğrenim göreceğini ve ilçedeki tarımsal faaliyetin daha da bilinçli yapılacağını söyledi.

Doğup büyüdüğü memleketi Köşk ilçesine böyle önemli bir okulun gelmesini çok istediğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç da destek veren herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

“GELECEK SEZON EĞTİM BAŞLAYACAK”

Eğitime büyük önem verdiklerini ve bilinçli üretim ile tarım memleketi Aydın’da halkın refah seviyesinin daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Adnan Menderes Üniversitesi Köşk Meslek Yüksekokulu, Zeytin ve Sert Kabuklu Meyveler Bölümü 2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak. Bunun için geçici olarak Merkez’de bulunan 6 Eylül İlköğretim Okulu tahliye edilerek ADÜ’ye tahsis edilecek. Bu mekanın yapımında başta Sayın Hakkı Keleşoğlu olmak üze ve Köşklü hayırseverlerimizin yardımları, Milletvekilimiz Atilla Koç ve Belediye Başkanımız Rıfat Kadri Kılınç’ın üstün gayretiyle var. Okul binamızın da yaklaşık yüzde 50’si tamamlandı. İnşallah biran önce Köşk’e hak ettiği güzel bir meslek yüksek okulunu kazandıracağız. Bu okul aynı zamanda Aydın’ın tarımına da büyük destek verecek, bilinçli bir tarım yapılmasını sağlayacak bir eğitim yuvası olacak” dedi.

Kaynak: İHA