Kobi’Lere Kredi Müjdesi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, “Mikro KOBİ’lere Mikro Kredi” adı altında bir projeye imza attıklarını ve bu proje kapsamında kredi limitinin 49 bin 740 TL olduğunu söyledi.

Kredi Garanti Fonu ile Avrupa Yatırım Fonu arasında, “Mikro KOBİ’lere Mikro Kredi” adı altında proje imzaladıklarını bildiren KESOB Başkanı Mustafa Alan, bu projeden, gayrisafi milli hasılasından düşük pay alan ve 43 faaliyet gösteren, yıllık net satış hasılatı ile aktif büyüklüklerinden her biri 3,9 milyon TL’yi aşmayan ve çalışan sayısı 10 kişiden az olan işletmelerin yararlanabileceğini belirterek, “Kredinin vadesi minimum 6 ay, maksimum 3, limiti 49 bin 740 TL’dir. Başvuru süresi 22.10.2012. Kefalet komisyon oranı ise kefalet riski üzerinden yıllık binde beş

olarak belirlenmiştir. Krediden, çiftçiler, silah-cephane, alkol, tütün, kumar, insan klonlama sektörlerinden birisinde aktif olan, başvuru tarihi itibariyle, TC Merkez Bankası tarafından gönderilmiş son mevcut kayıtlarında kanuni takipte izlenilen kredileri olan, iflas hükümlerine tabi veya borç ödeme aczi içinde olan mikro KOBİ’ler yararlanamayacaktır. Bu proje kapsamında birden çok bankadan kefalet talebinde bulunulabilecek ve başvuru yapılacak” dedi.

Alan, esnaf ve sanatkarların yapılan bu kredi kolaylığından yaralanabileceği bankaları da şu şekilde sıraladı:

“Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatif Bank, Anadolubank, Asya Katılım Bankası, Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Denizbank, Eurobank Tekfen, Finansbank, Fortis Bank, HSBC Bank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Tekstil Bankası, Türk Eximbank-Türkiye İhracat Kredi Bankası, Türk Ekonomi Bankas, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası, Turkland Bank, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi bankalarına müracaat ederek, faydalanabileceklerdir”

(SİB-Y)

Kaynak: İHA