Kar Üstünde Nevruz Kutlaması

Nevruz Bayramı Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde karlar üstündeki törenle kutlandı.

Nevruz Bayramı Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde karlar üstündeki törenle kutlandı.

Sarıkamış’taki Nevruz kutlamaları Kaymakam E.Turan Ermiş’in açılış konuşması ve Nevruz ateşini yakmasıyla başladı. Bayraktepe Kayak Merkezi‘ndeki kutlamalarda Nevruz‘un baharla kışın ayrıldığı gün anlamına geldiğini ifade eden Kaymakam Ermiş, “Nevruz, bahar olunca doğanın güzelleşmesi, hayvanların, bitkilerin, insanların maddi ve fiziksel olarak değişimidir. Baharda insanlar sakinleşiyor. Doğa güzelleştiği için insanlar güne yeni bir ümitle başlıyor.” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam E.Turan Ermiş ile Belediye Başkanı İlhan Özbilen ateşin üstünden atladı. Kaymakam ve belediye başkanı daha sonra davul zurna eşliğinde vatandaşlar ve minik kayakçılarla halay çekti. Törende kayakçıların ateş üzerinden atlaması ise heyecanlı anlar yaşattı. Törene katılanlar daha sonra keman ve akordeon eşliğinde 1 buçuk kilometrelik kayak pistinde ellerinde meşalelerle yüyürüş yaptı.

Kaymakam Ermiş, böyle bir gecede kar üstünde ve sarıçamlar arasında meşalelerle yürüyüş yapmanın insana farklı bir heyecan verdiğini dile getirdi. Ermiş, “Minik kayakçıların karanlıkta meşalelerle kayıp altından geçmeleri ve gösteriler yapmaları farklı bir güzellikti.” dedi.

Kutlamalar esnasında vatandaşa sucuk ve çay ikramında bulunuldu.