Kale İçindeki Barakalar Yıkılıyor

Tarihi Kayseri Kalesi‘nin içinde bulunan barakalardaki esnaflara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen süre doldu. Kale içinde barakaların yıkımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi‘nin esnaflara verdiği sürenin dolmasıyla birlikte, sabah saatlerinde kale içinde ve dışında, zabıta ile polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

İş makineleri tarafından barakaların yıkımına başlandı ve sabah saatlerinden itibaren, kale içindeki birçok baraka yıkıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hunat Mahallesi‘nde yapılan Hunat Çarşısı‘nda da esnafları taşınma telaşı sardı. Verilen süre öncesinde bir çok esnaf, Hunat Çarşısı‘nda tadilatlara ve mallarını taşımaya başladı.

Tarihi Kayseri Kalesi‘nin içindeki esnafların taşınma işlemlerinin ve barakaları temizleme işlemlerinin tamamlanması sonrasında, Büyükşehir Belediyesi‘nin hazırladığı proje için çalışmalara başlanacak. Büyükşehir Belediyesi‘nin projesi tamamlandıktan sonra, tarihi Kayseri Kalesi, Kayseri kültürünün yaşatılacağı kültür ve turizm merkezi haline dönüştürülecek.

Kaynak: İHA