Isıtma ve soğutma sektörü büyüyor

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph M. Grosser, ısıtma ve soğutma sektörünün Türkiye pazarında hızla büyüdüğünü söyledi.

Isıtma ve soğutma sektörü büyüyor
Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph M. Grosser, ısıtma ve soğutma sektörünün Türkiye pazarında hızla büyüdüğünü, bu büyümede firmalarının önemli bir pay aldığını belirterek, ''2011' yılına iyi bir başlangıç yaptık. Bu yıl şirket olarak yüzde 25 büyüme hedefliyoruz'' dedi.

Grosser, yetkili servis açılışına katılmak üzere geldiği Adana'da, Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük ısıtma ve soğutma pazarlarından biri olduğunu, Demirdöküm'ün bu büyük pazarda, kombide yüzde 30, şofbende yüzde 78, termosifonda ise yüzde 50 pay aldığını söyledi.

Demirdöküm'ün ısıtma ve iklimlendirme sektörü içerisinde 1954 yılından bu yana öncü kimliği ile faaliyet gösterdiğini, pazar liderliğini elinde bulundurarak gelişmekte olduğunu ifade eden Grosser, 2011 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını, bu yıl şirket olarak yüzde 25 büyüme hedeflediklerini'' bildirdi.

Grosser, son üç yılda Türkiye'de 726 milyon TL yatırım yaptıklarını, yatırımlarının bu yıl da süreceğini belirterek, ''Yaşam standartlarının yükselmesi, halkın alım gücünün artması, siyasi ve ekonomik istikrar gibi yapıcı faktörlerin yanı sıra iklimsel değişimler, ısıtma ve soğutma sektöründe Türkiye'nin daha uzun yıllar lider pazar statüsünü korumasını sağlayacak'' dedi.

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla önümüzdeki yıllarda da hedeflerini büyüteceklerini ifade eden Grosser, şöyle devam etti:

''Yaklaşık 30 yıldan buyana Türkiye'deyim. Mersin, Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve diğer bir çok il yatırımların artmasıyla önceki yıllara göre büyük atılım gösterdi. Gelişmeye ve büyümeye paralel olarak artan inşaat sayısı bizi doğrudan etkileyecek. Uzun ve orta vadede gerçekleştirdiğimiz atılımlar Türkiye'ye güvenimizin tam olduğunu gösteriyor.''

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne de 34 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Grosser, Ege ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde ise alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.