İlkadım’Da Ücretsiz Tiyatro Günleri Başladı

İlkadım Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle Samsun halkına 7 gün boyunca Gazi Sahnesi’nde ücretsiz tiyatro düzenliyor.

İlkadım Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle Samsun halkına 7 gün boyunca Gazi Sahnesi’nde ücretsiz tiyatro düzenliyor.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği’nin hazırladığı, bu yıl 14.‘sü düzenlenen 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla ‘Geleneksel Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri‘ Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazdığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tiyatro Kulübü’nün oynadığı ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü‘ adlı oyunla başladı. 21-27 Mart tarihleri arasında her gün 20.00’de tiyatro gösterimi gerçekleşecek. Gazi Sahnesi’ndeki festivalde, yerel tiyatroların yanı sıra Gerze Belediyesi Şehir Tiyarosu ve Bulancak Sanat Tiyatrosu da sahne alacak.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan İnan, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle Gazi Sahnesi’nde yedi gün devam edecek olan tiyatro gösterisine tüm Samsun halkını davet etti. İnan, ”Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği ile İlkadım Belediyesi’nin ortak düzenlediği Geleneksel Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri’ne başlamış bulunuyoruz. Yedi gün devam edecek olan tiyatro gösterileri ücretsiz olup tüm Samsun halkı davetlidir.” şeklinde konuştu.

Samsun’da 9 bin tiyatro seyircisi olduğunu vurgulayan, Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği Başkanı Suat Özgültekin, ”Yetkililerin, tiyatrosever Samsun halkına daha fazla salon tedarik etmesi gerekiyor. Samsun şehrinde daha fazla tiyatro salonu yapılması gerekirken hiçbir adım atılmamıştır. Yetkililerden, bu konuya önem vermelerini ve daha duyarlı olmalarını arz ediyorum. Sanata verdiği değerden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a çok teşekkür ediyorum. Tiyatro gösterilerimize tüm Samsun halkını davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri Programı

Anadolu Kadınları-Düşevi Oyuncuları-22 Mart Salı

9 Canlı-Tiyatro Amisos-23 Mart Çarşamba

9 Aylık Replük-Samsun Seyir Tiyatrosu-24 Mart Perşembe

Karmaşık-Gerze Belediyesi Tiyatrosu-25 Mart Cuma

Düğün ya da Davul-Bulancak Sanat Tiyatrosu-26 Mart Cumartesi

(Gala) Ezgili Harikalar Kumpanyası-Ezgililer Koleji-27 Mart Pazar