Askeri cezaevinde kuşkulu ölüm

Firar ettiği gerekçesiyle tutulduğu Kızılcahamam Askeri Cezaevi'nde intihar ettiği bildirilen er Gökhan Çitil'in ailesi çocuklarının öldürüldüğünü öne sürdü.

Askeri cezaevinde kuşkulu ölüm
Tahliyesine 63 gün kala ölen oğlunu son kez musalla taşında gören acılı anne Aysel Çitil, “Oğlum intihar edecek biri değildi. Sivil elbiselerini isteyip tahliye gününü bekleyen biri nasıl intihar eder” dedi. Çitil, 2006’da vatani görevini yaparken firar edip memleketi Adana’da kapkaç olayına karıştığı için tutuklandı. Sivil cezaevindeki cezasını tamamlayan Çitil, birliğinden kaçtığı gerekçesiyle de Sincan Askeri Cezaevi’ne kondu. Kısa bir süre önce de Kızılcahamam Askeri Cezaevi’ne nakledildi. Ancak Gökhan Çitil iddialara göre hücresinde kendisini astı. Çocuklarının tahliye olacağı günü iple çeken Çitil Ailesi, önceki gün gelen ölüm haberiyle yıkıldı. Ankara’ya giderek oğlunun cenazesini alan Mahmut Çitil, Gökhan’ın bileğindeki kelepçe izleri ve vücudunun değişik yerlerindeki darp izlerini görünce büyük şok yaşadı. Memleketine götürüolen genç adamın cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Oğlunun intihar edecek bir yapıda olmadığını savunan Aysel Çitil, “Sivil elbiselerini isteyip tahliye gününü bekleyen biri nasıl intihar eder? Oğlum hiçbir şey için olmazsa benim için intihar etmezdi. 63 gün sonra beni görebilmek için intihar etmezdi. Oğlumun ölümünün soruşturularak geçeklerin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi. Oğlunun vücudundaki darp ve kelepçe izlerini gördükten sonra yetkililerin “intihar etti” açıklamasına inanmadıklarını belirten Mahmut Çitil ise, “Bileklerindeki kelepçe izleri hala geçmemiş. Bu izin oluşması için kelepçenin ne kadar sıkıldığını siz tahmin edin. Kafasında, vücudunun değişik yerlerinde darp izleri vardı. Otopsinin açıklanmasının ardından, suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

NÖBETTE AORT DAMARI YIRTILDI: Şırnak Cizre’de Güzeller Hudut Karakolu’nda nöbette fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Piyade er Cihan Karabörk (21), memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Şehidin cenazesinin Elmalar Köyündeki baba evine getirilişi sırasında Karabörk’ün yakınları sinir krizleri geçirdi. Cihan Karabörk’ün, yapılan otopside “aort damarının yırtılması sonucu hayatını kaybettiğinin belirlendiği” öğrenildi.