Ak Parti Temayül Yoklamasını Gerçekleştirdi

AK Parti Adıyaman Milletvekilliği aday adaylığı için partiye müracaatta bulunan 77 kişiden 71‘inin katıldığı temayül sonuçlandı.

Parti binasında sabah saatlerinde başlayan temayül yoklaması il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve mahalle temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan temayülde toplam 6 sandıkta oy kullanacak olan bin 916 kişiden 398‘i oy kullanmazken, bin 518 kişi oy kullandı.

Akşam saatlerinde kadar süren oy kullanma işleminin ardından sandıkların açılması esnasında gerginlik yaşandı. Koordinatör milletvekilleri aday adayları dışında salonda kimsenin kalmamasını isteyince, bazı partililer ve basın mensuplarıyla sözlü tartışmaya yaşandı. Milletvekilinin basın mensuplarına hitap şeklinin sert olması üzerine basın mensuplarının da tepkisi sert oldu. Bunun üzerine salonda bulunun diğer yetkililer basın mensuplarının sayım işlemini takip etmesinde mahsur olmadığını belirterek,

tartışmayı büyütmeden kapattılar.

Koordinatör Milletvekili Mehmet Çiçek, temayül yoklamasının aday belirlemede sadece bir unsur olduğunu ve temayülde birinci çıkan kişinin milletvekili adayı gösterilme gibi bir zorunluluğunun olmadığını vurguladı.

Temayüldeki sıralamanın aday belirleme sürecindeki sadece bir metot olduğunu kaydeden Çiçek, "Temayül AK Parti‘nin bireysel olarak kullandığı metotlardan birisidir. Bundan sonra ki süreçte aday adaylarıyla ilgili kamuoyu araştırması yapılacak. Kamuoyu araştırmaları milletvekili arkadaşlarımızla ilgili bir ay önceden başlatıldı. Aday adayları gibi milletvekilleri performans değerlendirmesine tutuldu. Teşkilata soruldu, arkasından genel merkez aday adaylarımızla ilgili mülakat yapacak. Bu mülakattan sonra

Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan başkanlığında MYK‘nın üzerinde oluşan komisyonda aday adaylarıyla ilgili son değerlendirmeler yapılacak" dedi.

Basın mensuplarına da teşekkür eden Çiçek, "Basının yazdıklarına, çizdiklerine bakarak kendimizi telefi ederiz. Varsa kusurlarımız basın yoluyla yazılanlara bakarak kendimizi düzeltmeye çalışırız. Basın kentlerin bölgenin sorunlarının yansıtılmasında en önemli hizmet veren, toplumu aydınlatan sektördür. Bundan dolayı sabahın erken saatlerinden beri bizi yalnız bırakmadıkları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat ise, temayül ile ilgili yaptığı değerlendirmede temayülün kesin sonuç olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, "Temayül sonuçları MYK‘nın elinde done olacaktır. Bu doneye göre karar verilecektir. Kamuoyu yoklamaları ve mülakatlar sonrasında adaylarımız belli olacaktır. Partimize teveccüh çok. Aday adaylarımızın fazla olmasından dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, çok değerli 71 aday adayının yarıştığını aktararak, "Partimize müracaat eden 77 arkadaşımızdan 71 bu gün temayüle girmektedir. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerlidir. 71 aday adayının olması zenginlik ve güzelliktir. İnşallah Haziran‘da seçimde yüzde 50‘ninin üzerinde oy alırız. Daha şimdiden 400 milletvekilinin ayak seslerini duyuyor ve ufukta bunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kadın Kolları Başkanı Bedriye Akgün ise tüm aday adaylarına siyasi yaşamlarında başarılar dileyerek, oylamanın hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Koordinatör Milletvekili Mehmet Çiçek‘in yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, MKYK Üyesi Nevin Kara, Gençlik Kolları Genel Merkezi üyesi Nazan Aktaş‘ta görevli olarak AK Parti Adıyaman milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklamasına katıldı.

Yapılan temayül oylaması sonrasında ise sonuçlar şu şekilde oldu:

"Abdulgafur Büyükfırat 287, Abdulkadir Toprak 25, Abdulkerim Işık 66, Abdullah Güven 166, Abdullah Öztürk 28, Abdurrahman Abacı 18, Abdurrahman Ayhan 52, Abdurrahman Cebe 174, Adnan Yüksel 99, Ali Sadık Turanlı 131, Ayla Pektaş 198, Aynur Ayaz 21, Bekir Ağaoğlu 100, Birsen Günay 32, Cüneyit Göğüş 66, Derviş Beyazyıldız 52, Ensari Tatar 36, Fadlı Doğan 31, Fatma Güzel 119, Habip Kara 79, Hacı Mehmet İnan 239, Hacı Duran 134, İbrahim Binicier 20, İbrahim Öztürk 295, İbrahim Ünsal 19, İclal Yalçın Tutuş

163, İsmail Akgün 78, İsmail Kıran 57, İzzettin Baçlı 63, Kadriye Türk 55, Kevser Selda Tandoğan Demirel 74, Kürşad Çadır 23, Latif Özalp 128, Lütfullah Ayhan 78, Mahmut Göksu 289, Mediha Aksoy 24, Mehmet Akgün 22, Mehmet Durmuş 83, Mehmet Erek 30, Mehmet Nihat Dolaş 223, Mehmet Osman Nuri Turanlı 71, Mehmet Sadi Ünsal 31, Mehmet Şükrü Avseren 45, Mehmet Sait Doğan 40, Mithat Gür 119, Muhammed Murtaza Yetiş 591, Mustafa Alpay 48, Mustafa Işıldak 49, Mustafa Mutlu 45, Nevzat Bayhan 452, Nihat Karabiber 19,

Nurettin Dursun 72, Orhan Gazi Doğan 25, Orhan Uslu 94, Osman Özet 84, Ömer Kayhan 10, Ömer Yılancı 87, Perihan Ayhan 20, Resul Kurt 34, Serhat Çelik 47, Seyyid Battal Arı 36, Süleyman Kılınç 216, Şevket Özdemir 13, Şeyh Abdurrahman Çelik 56, Şeyh Mehmet Karakuş 23, Veysel Karaca 32, Vildan Tanık 233, Yakup Taş 544, Yılmaz Korkmaz 14, Yılmaz Reçber 11 ve Ziya Polat 188".

Kaynak: İHA