Libya‘dan Dönen İşçiler Üzgün

Libya‘da çıkan iç savaş nedeniyle yurda dönmek zorunda kalan işçiler, Libya‘nın, Müslüman ve kardeş ülke halkının bombalanmasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.

Bilecikli iş adamı Erdil Balan‘ın, Libya‘daki parke taş üreten fabrikasında çalışan ve ülkede çıkan iç karışıklığın ardından Bilecik‘e dönen işçilerden Nail Ulusoy, Libya‘nın bombalanmasından üzüntü duyduğunu belirtti. Ulusoy, "Halkın durumuna üzülüyoruz. Onlar Türklere iyi davranan insanlar. 25-40 bin işçimiz orada çalışıyordu. Hepsi Türkiye‘ye geldi. Hepimizin harcı borcu var. Borcumuzu oradan kazandığımız parayla ödüyorduk. Şu anda bir çoğu müşkül durumda, borçlarını ödeyemiyorlar" dedi.

Kan dökülmemesi için Türkiye‘nin Libya‘da acil olarak devreye girmesi gerektiğini söyleyen Ulusoy, onların da Müslüman olduğunu ve kendileri Türkiye‘ye gelirken aynısını kendilerine söylediğini ifade etti. Ulusoy, "Biz gelirken bizimle din kardeşi olduklarını ve tekrar oraya gelmemizi söylediler. Gemiyi beklerken bize ‘Siz 15 gün sonra yine geleceksiniz, bekliyoruz. Yine iç içe yaşayacağız, tekrar beraber çalışacağız‘ dediler. Şu anda ülke bombalanıyor ve biz üzülüyoruz. Görünen durum kötü" diye

konuştu.

Durumun iyi olmasını, tekrar oraya gidip işlerinin başına geçmeyi istediklerini söyleyen Ulusoy, bir an önce savaşın bitmesini istedi.

Kaynak: İHA