Kılıçdaroğlu‘ndan Nevruz Mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2011 Nevruz‘u Türkiye için yeni bir başlangıç ve halkın iktidarına gidiş günü olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Nevruzun yeni gün anlamına geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, yeni günün yeni umutlar, yeni beklentiler, doğanın canlanması, baharın gelişi ve umutların yeşermesi olduğu kadar, zulme, baskıya direniş ve boyun eğmeme olduğunu belirtti. Nevruz‘un dünya‘nın neresinde olursa olsun, Türk‘ün de, Kürt‘ün de kendi inancı anlayışı, geleneği, göreneği ve tarih bilinciyle kutladığı bir bayram olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Bu nedenle diyoruz ki, herkesin inancı, ırkı, dini, kimliği onun şerefi bizim de başımızın tacıdır. Bu nedenle Nevruz dahil tüm bayramları bayram gibi kutlayalım. Bunun için 2011 Nevruz‘unun Türkiye için yeni bir başlangıç, halkın iktidarına gidiş günü olmasını diliyorum. İstiyorum ki, seçim barajı indirilsin, gelecek Nevruz‘larda vereceğiniz oylar başkasının hesabına yazılmasın. İstiyorum ki, kimse kimseye ırkından, dininden, inancından, kimliğinden dolayı üstünlük taslamasın, istiyorum ki, gelecek

Nevruzlarda sağ elin verdiğini sol el görmesin, hiçbir Ana boynu bükük kalmasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. İstiyorum ki, parası olan bedelli, parası olmayan bedelsiz askerliğini yapsın ve askerlik şubelerinin kayıtlarında kaçak, bakaya sütunları boş kalsın, herkes hayatına bir düzen versin. İstiyorum ki, gelecek Nevruzlarda Recep Bey‘e yan bakanın yolu Silivriden geçmesin, gözaltına alınanlar zincirlerle birbirine bağlanmasın, kelepçelenmesin ve sabah kapımızı çalan sütçü olsun. Bu duygu ve

düşüncelerle, 2011 Nevruz‘unun Türkiye‘nin yeniden hak ile, hukuk ile buluşması için de yeni bir başlangıç olmasını diliyor ve sevgiler, saygılar sunuyorum."

Kaynak: İHA